Кошница:  0 0.00 лв.

ПОДОБНИ ПРОДУКТИ

Decanol Malay Tiger Nandrolone Decanoate

Decanol Malay Tiger Nandrolone Decanoate

Този анаболен стероид влезе в продажба по аптечната верига още през средата на миналия век. Нандроло..

85.00 лв.

Тестостерон Пропионат (Testovis) 2 ампули в кутия

Тестостерон Пропионат (Testovis) 2 ампули в кутия

Много спортисти оценят високо ефективността на лекарството Testovis. Той е помогнал и продължава да ..

10.00 лв.

Clomiphene Citrate 24tab/50mg ANFARM HELLAS

Clomiphene Citrate 24tab/50mg ANFARM HELLAS

Clomiphene Citrate (кломифенцитрат) – антиестрогенен продукт. Този препарат се прилага ефективно за ..

20.00 лв.

WINSTROL DEPOT- Desma Spain

WINSTROL DEPOT- Desma Spain

Winstrol Depot - Аптечен инжекционен станозолол Когато заговорим за анаболни стероиди няма как да н..

14.00 лв.

Стероиден цикъл : какво е това и каква е неговата цел?  Стероидният „стак” е комбинация от  различни стероиди, чрез които трябва да се постигне увеличаване на общия ефект.  По принцип това е съчетание на стероиди, чиято крайна цел е да стане така, че 2 + 2 да е равно на 5.  Става дума дори за малко повече.

Увеличаването на общия ефект трябва да е придружено от  намаляване на страничните ефекти. Хората, които използват стероиди, не се нуждаят от много време, за да разберат, че комбинацията от различни препарати може да влоши или подобри резултатите от техния прием.

 


Практически синергичният ефект се състои в това, че дори когато приемате малко количество стероиди, трябва да постигате най-голям ефект.

Има няколко причини за комбиниране на различните стероиди.  Някои може да кажат, че комбинацията  от стероиди е неизбежна, тъй като   тестостеронът според мнението на много хора (и това не е съвсем погрешно) се възприема като тестостерон суспензия, която трябва да присъства, за да замени ендогенния биологичен тестостерон, чието производство се прекратява по време на приемането на стероиди.  По този начин всяка друга добавка от всеки друг стероид ще създаде така наречения "стак". Въпреки че това е вярно, това далеч не е всичко.

Установено е, че стакът от стероиди увеличава резултатите.  Например смята се, че 500 mg тестостерон в комбинация с 500 mg   дека дураболин, би имал повече полза от 1000 мг тестостерон.  Защо?  Много просто, дека е по-мощно средство от тестостерона, така че ползите са по-големи.

Макар че това е крайната цел, това ли е всичко?  Ако това е всичко, как е възможно правилно да се формира стероиден стак на основата на принципа "2 + 2 = 5", като същевременно се намалят възможните странични ефекти? За да разрешим това, мисля, че първо трябва да направим крачка назад и да разгледаме различните производни на стероидите от трите основни стероида. По какво те се различават и как да ги комбинираме умно, така че да получим максимални ползи и да намалим нежеланите ефекти?

 

Стероидни бази

Тестостерон - първите в списъка ще бъдат стероидите, които са на основата на тестостерон. Примери за някои от тях могат да бъдат Dianabol (D-bol), Тестостерон, Equipoise (Boldenon), Туринабол. Основата на всички тези стероиди е тестостерон. Почти всички от тях, както тестостерона, се ароматизират в естроген в една или друга степен.

Когато се употребяват тестостеронови стероиди като част от стак трябва да се има предвид превенция или планиране на лечение на страничните ефекти. За контрол на нивото на естроген трябва да се използват ароматазни инхибитори. 

19-нор (нандролон деканоат) - в основата на всички тези стероиди е 19-нор тестостерона. Тази малка група се състои основно от нандролон  и тренболон с различни естери. Както вече беше споменато, тези стероиди - прогестини, са подобни на прогестероновите рецептори, и се предполага, че водят до увеличаване на пролактина.

Това, което също трябва да се запомни е че винаги трябва да имате под ръка  агонист на допаминовите рецептори, за да можете да контролирате нивото на пролактина. Тези стероиди се ароматизират в естроген в малка степен (ако изобщо се ароматизират). Това, обаче, не означава, че те не засягат нивата на естрогена.

Чрез непреки методи е доказано, че нандролонът увеличава проявата на ароматаза и следователно нивата на Е2 (естрадиол); тренболонът, като препарат с много уникални свойства може да бъде част от стака в комбинация с експериментални стероиди.

Дихидротестостерон (ДХТ) - тези стероиди се основават на ДХТ. Те въобще не се ароматизират в естроген. Основният аспект, свързан със стероидите на основата на ДХТ, се проявява при тези мъже, които са склонни към оплешивяване. ДХТ е андроген, който е свързан преди всичко с косопада и приемането на стероиди на основата на ДХТ може да доведе именно до такъв страничен ефект.

Има няколко начина за борба с това явление, като локални антиандрогени, спиронолактон и шампоан Nizoral.

Примери за стероиди, които са на основата на ДХТ са WinstrolPrimobolanAnavarMasteron и някои други. 

И така, вече се запознахме с 3 различни стероидни бази, но какво значение има това за започването на стака? Как да получите и използвате тази информация за ефективно комбиниране на препаратите? Мисля, че най-добрият начин да се подходи към тези въпроси е да се преразгледат курсовете на стероидите от самото начало с добавянето на последващи курсове, за да се разбере как можем да приложим и използваме тази информация, така че да имаме няколко ефективни комбинации от стероиди. Много (включително и аз) вярват, че първият курс трябва да бъде само с тестостерон.

Има много причини за това, като аз ще опиша някои от тях, защото вярвам, че такъв избор е разумен. Първо, тестостеронът е хормон, който се произвежда ендогенно. Външното му въвеждане (екзогенен тестостерон) ще изпълнява същите функции като ендогенния тестостерон.

В нашето тяло вече съществува такъв хормон и с първия стак просто ще увеличим количеството наличен тестостерон. Този стероид се счита за бащата на всички стероиди и е основата на всички стероидни стакове. Когато вземаме стероиди, нашето тяло спира естествената продукция на тестостерон и неговият недостиг в организма трябва да се компенсира, като се намери външен източник. Необходимо е да се приема минимално количество, за да се постигне този ефект.

Тестостеронът освен това се ароматизира (както и всички стероиди на основата на тестостерон) в естроген а нежеланите и неприятни странични ефекти трябва да се избегнат.  Продължавайки да четете, ще разберете, че наличието на много странични ефекти, които трябва да бъдат елиминирани, не отслабва значението на регулирането на нивото на естрогена.

Трябва да разберем как правилно да регулираме нивото на естроген в организма. Колкото по-бързо го постигнем, толкова по-добре за нас. Това не е само ключът към регулиране на страничните ефекти, свързани директно с Е2, но и ключът към управлението на "ефектите", създавани от стероидите на други основи.

Освен това, тестостеронът е не само прост, но и много ефективен стероид. Той наистина действа, при това отлично. Така че, да обобщим, това ще бъде основата на всички следващи стакове.

Тестостеронът е ефективен и е нужен на организма, а регулирането на страничните ефекти е от решаващо значение и именно поради тази причина тестостерон трябва да се приема още от първия курс на стероиди. Освен това има смисъл да взимате дори само него, за да оцените ефекта му върху тялото и  след това правилно да оцените ефекта, който оказва добавянето на други стероиди в комбинация с тестостерона върху изграждането на мускулите. 

Нека допуснем, че сте започнали първия си курс, например с доза от 500 милиграма на седмица. По време на курса регулирате нивото на  Е2 чрез прием на ароматазни инхибитори, като например екземестан и  аримидекс . Заедно с ИА приемате  прегнил в малки дози през периода на целия курс.

Направили сте съответния тромбокрит (да речем Nolvadex и кломид) в подходящото време и възстановяването върви добре.  Вашата диета и тренировки са били подходящи, качвате маса добре, управлявате нежеланите ефекти и възстановяването върви добре. Всичко това трябва да се потвърди чрез кръвни изследвания. Кръвният тест преди началото на курса служи за определяне началните стойности (данни), кръвният тест в средата на курса определя правилното регулиране на Е2, а анализът след курса ще покаже възстановяването на функцията на растежния фактор на хептоцитите.

А какво можем да кажем за следващия курс? Изчакали сте необходимото време и внимателно сте разгледали възможностите си. Можете отново да проведете курса, което е нормално. Може леко да увеличите дозата, но можете и да се придържате към същата. През първите 4-6 седмици можете да приемате Danabol, за да увеличите продължителността на курса. Всичко това е добро и разумно.

Като разглеждам своя първи стероиден стак, бих се спрял на 2 стероидни бази с цел да избера една от тях. Във вашия стак ще имате стероиди на основата на тестостерона във вид на тестостерон. Вие знаете как да реагирате на тях, как правилно да контролирате Е2, като приемате ИА, при обичайната доза от 500 mg на седмица.

Това е ценна информация и знания, които можете да приложите към първия стак.  Сега, предвид другите 2 налични стероидни бази и като се има предвид тяхното действие, трябва да вземете решение. В днешно време 19-нор са много интересни съединения. Те са много ефективни за покачването на масата, но пък дека е по-мек препарат с по-малко странични ефекти. Въпреки това обаче той е много мощен анабол, който осигурява отлични резултати. Избирайки между тях, бих ви посъветвал да опитате  най- напред Дека.

Би било разумно да разберете как организмът ви ще реагира на този препарат преди да разгледате въпроса за включването на Тренболон във всеки курс. Какво ще кажете за ДХТ? Стероидите на основата на ДХТ, са много интересни, тъй като те не дават поразителни успехи като такива, но могат да покажат няколко различни ефекта, желани в различни точки.

Те са  андрогенни, но не се ароматизират в естроген и повечето от тях не изграждат значителна маса. За изграждането на мускулна маса, един от най-добрите стероиди на базата на ДХТ, по мое мнение е Анадролът, а също Анавар и Винстрол. Има някои други, които могат да повлияят на тялото ви, но най-вече при по-нисък процент подкожни мазнини.

За да обобщим гореизложеното, можем да кажем, че стероидите на основата на ДХТ произвеждат естетически ефект, а не ефект на покачване на масата (с очевидно изключение - анадрол).

Като се има пред вид гореизложеното, какво бих могъл да предложа? Аз бих предложил тестостерон / дека стак. Например 500 mg тестостерон на седмица с 400 mg дека на седмица. Дозата на ИА трябва да бъде същата като тази на тестостерона само в началото на курса.

Сега - още едно нещо, което трябва да имате пред вид - дека увеличава експресията на ароматазата, което може да доведе до повишаване на нивото на Е2, както при предишния курс на стероиди, базиран на тестостерон.

Това може да доведе до необходимостта от леко увеличение на ИА, а може би не, но това е нещо, за което трябва да сте уведомени. Това е една от характеристиките на стака, където добрите познания ви позволяват да сте бдителни, да очаквате дадени действия  и да се опитвате да ги предотвратите, а не да им противодействате чак когато са се случили..  Точно както споменах в описанието на 19-нор стероидите, те могат да увеличат пролактина. Това свидетелства за сексуална дисфункция или лактация.

Това може да се премахне с допаминов агонист - прамипексол. Дръжте такъв под ръка по време на употребата на дека или трен. Както вече беше споменато, преди всичко, ключът към регулиране на страничните ефекти започва с регулирането на Е2.

Ако регулирате нивото на E2 правилно, можете да избегнете множество други потенциални странични ефекти. Познанията, придобити по време на курса с тестостерон, ще бъдат безценни за регулирането на естрогена.  Използвайте ги. Ще получите и добри познания относно тромбокрита, както и относно приема на хорионгонадотропин. Както можете да видите, първият тестостеронен курс ще ви даде информация и опит, които се оказват наистина безценни. 
И така, вие сте провели курс с тестостерон и вероятно сте внесли някои  промени, като например увеличаване на дозировката и т.н.

След това сте провели курс с 19-норпрепарат. Знаете как да регулирате Е2 и сте наясно с приема на хорионгонадотропин и навременния тромбокрит. Знаете как реагирате на стероидите чиято основа е тестостерон, както и на 19-нор. 

Курсът върви добре. Какво следва? Може би е време да въведете в курса стероиди на базата на ДХТ. Имате солиден опит и познания за тестостерона, както и тестостерон + 19-нор. Може би е дошло време да разберете как стероидите на основата на ДХТ ще се впишат в микса.

С какви точно ДХТ стероиди да започнете? Както казах, много от тях осигуряват естетически промени, вместо да имат свойства за изграждане на мускули. Но въпреки това съществуват изключения. Аз лично по-скоро предпочитам да ви предложа да взимате един от двата стероида, отколкото изключенията. Тоест, следващата комбинация от препарати може да се състои от 500 mg стероиди на база тестостерон, 400 mg дека и да речем 60-80 mg anavar или винстрол в продължение на 8 седмици.

Добавянето на ДХТ стероиди ще ви позволи да имате стак от 3 вида стероиди. Добавянето на ДХТ ще направи някои неща, но има и неща, които няма да постигнете само с това. Позволете ми да изясня едно нещо: нито един ДХТ стероид не е и не може да замени ИА.

Стероидите на базата на ДХТ ще компенсират съотношението андроген / естроген, което ще намали вероятността от развитието на гинекомастия, но въпреки това те не регулират нивата на естроген. За това е необходимо да приемате ИА. Използвайки предишния опит, вие ще знаете точно каква трябва да бъде дозата на ИА.

Страничните ефекти от ДХТ стероидите трябва да притесняват хората, които са предразположени към алопеция (оплешивяване). Начините за борба с този феномен са локални антиандрогени, спиронолактон и Низорал шампоан.

Сега е моментът да споменем, че по време на стероидния курс чувстваме не само нежеланите реакции или техния потенциал. Понякога ефективността на лекарството компенсира нежеланите реакции. Например Винстролът улавя, но не активира прогестероновите рецептори. Дека е прогестин.

Приемането на Винстрол и Дека може да омекоти ефектите на прогестерона, Винстролът сам по себе си предотвратява влиянието на дека върху прогестероновите рецептори. И обратната  връзка - Винстролът е известен с такъв страничен ефект като болка в ставите, а дека от своя страна премахва тази болка.

Комбинацията от тези две ще ви позволи да получите предимствата и на двете, с взаимно намаляване на страничните ефекти!  Удивителна синергия!  Виждате, че получавате предимства не само за мускулите, но и други синергични ефекти с намаляване на страничните ефекти.

И така ето, че имаме пример за курс с тестостерон соло,  тестостерон 19–нор стак и стак тестостерон / 19-nor/ ДХТ. Както можете да видите, важно е да имате някои познания, но нищо не може да се сравнява с личния ви опит и реакцията Ви към всеки препарат. Повечето от тях са взаимосвързани.

Например, с течение на времето стигнах до извода, че за мен е подходяща ниска доза тестостерон, висока 19-нор и умерена доза ДХТ. Познаването на различните стероидни бази, различните ефекти на всеки отделен стероид и тяхното взаимодействие ще ви позволи да комбинирате компетентно препаратите, така че да получите най-голямо удовлетворение. Разбира се, можете да направите 2 + 2 = 5, тоест можете да намалите страничните ефекти и да увеличите ползите.

Отделете време да научите повече за 3-те стероидни бази, за отделните стероиди от тези групи и за техните индивидуални ефекти. Систематичният подход ще ви позволи да изпробвате различни стакове според вашите цели, които ще ви помогнат да намерите такъв, който ще работи точно за Вас, като едновременно ще намалите нежелани ефекти и ще увеличи ползите.

Това е целият процес. Получават се и се натрупват знания, което дава възможност за оптимално използване на определени смеси и за изучаване на организма, реакцията и изискванията за управление на нежеланите реакции. Важно е да направите всичко от самото начало. Кривата на обучение ще се подобри значително, както и вашите резултати и приятните мигове на приемане на стероиди.

Знам, че това ще помогне на някои хора, не се колебайте, коментирайте, питайте.  Посочете някои от любимите си стакове и защо ги харесвате. Запомнете: добре е да започнете с малки дози от няколко съединения, това е основата.  Няма да съжалявате.  Аз със сигурност не съжалявам за това. Ако имате въпроси моля не се колебайте да ги задавате на емайл-а, очаквам ви ;)

Споделете статия:
Bulsteroid
bulsteroid@gmail.com
Работно време: 24/7