Кошница:  0 0.00 лв.

ПОДОБНИ ПРОДУКТИ

Pregnyl 5000 UI MSD

Pregnyl 5000 UI MSD

PREGNYL 5000 IU е хормонално лекарство с активното вещество - човешки хорионгонадотропин. Този хормо..

20.00 лв.

Clomiphene Citrate 24tab/50mg ANFARM HELLAS

Clomiphene Citrate 24tab/50mg ANFARM HELLAS

Clomiphene Citrate (кломифенцитрат) – антиестрогенен продукт. Този препарат се прилага ефективно за ..

20.00 лв.

Proviron Bayer

Proviron Bayer

Proviron - синтетиченно естрогенно лекарство, което се радва на голяма популярност сред културисти. ..

20.00 лв.

Clenbuterol 50tab/0,02mg Sopharma

Clenbuterol 50tab/0,02mg Sopharma

Clenbuterol (Кленбутерол) - лекарство, което се използва в медицината за лечение на бронхиална астма..

8.00 лв.

Целта на тази статия е да се проучат различните помощни средства които могат да бъдат необходими в хода на курса с анаболни стероиди или за терапия след курса.

Ще стане дума за тяхното действие и използване и ще дадем обща представа за някои принципи на дозиране. Надяваме се, че ще ви бъде полезно!

 

Ароматазните инхибитори (ИА):

 
Ефектът на ароматазните инхибитори се определя от тяхното име. Те инхибират ароматазата. Ароматазните ензими са отговорни за превръщането на тестостерона в естроген.

Всички стероиди, базирани на тестостерон, се ароматизират в естроген. За да се избегне излишъкът от естроген, е необходимо да се вземат ароматазни инхибитори по време на курса с лекарства от този тип. Целта на приемането на ИА е да се коригират нивата на естроген, за да се постигнат положителни ползи от естрогена, като се избягват страничните ефекти от неговия прекомерен излишък. Препоръчвам да се ограничават нивата на естроген в рамките на клиничните норми, дори по време на курса.

 

Необходим е кръвен тест, за да се определи правилната дозировка на ИА, независимо от това кое ще предпочетете.
 
Има 2 вида ИА. Тип 1 и тип 2. Тип 1 на ИА включва екзиместан (известен още като Аромазин). Те често се наричат ​​самоубийствени ИА. Те постоянно деактивират ензима на ароматаза. Не бъркайте, това не означава, че ако веднъж сте ги взели, деактивирате цялата ароматаза завинаги и ИА не трябва да взема повече.

Организмът непрекъснато произвежда ароматазни ензими, поради което Екземестан трябва да се приема непрекъснато по време на курса. Тип 2 включва Анастрозол (Аримидекс / Алвоген) и Летрозол (Фемара / Лeтро). Тези ИА временно се свързват с ароматазните ензими, блокиратги, като не позволяват на тестостерона да се свърже с тях и да се ароматизира до естроген.

Тези ИА трябва да се вземат непрекъснато по време на стероидния курс. Накратко ще разгледаме всеки ИА, неговата ефективност и обща дозировка за умерен курс на стероиди на базата на тестостерон.
 
● Екземестан (аромазин)   често се рекламира като лекарство, по-слабо от летрозола, но по-силно от анастрозола, най-вероятно най-лекия и "мек" ИА. Обичайната му доза е 25 мкг / таблетка или, ако е в течна форма, то в мл. Той има доста безопасен профил, има малък отрицателен ефект върху IGF (инсулиноподобен растежен фактор), като леко го увеличава.

Той също така няма отрицателен ефект върху липидния (холестеролния) профил. Въпреки, че екземестанът е много ефективен при понижаване нивото на естроген, приемането много трудно ще блокира изцяло или ще понижи значително нивото на естроген. Тези фактори правят този ИА предпочитан избор за курса. За общия курс с тестостерон, да речем между 500-600 mg на седмица, началната доза на ИА ще бъде между 12,5-25 mg на ден.
 
● Анастрозол (Аримидекс или Алвоген)  е доста мощен инхибитор на ароматазата. Обичайната доза е 1 mg / таблетка или, ако е в течна форма, то ml. Той e подобно на Екземсестана, има относително безопасен профил, може да няма странични ефекти или да има лек отрицателен ефект върху IGF или липидния профил при правилна дозировка.

По-лесно е да се намалят нивата на естроген чрез приемане на анастрозол, отколкото чрез екземестан. Анастрозолът е по-мощен ИА, отколкото много хора мислят. Той също така има по-дълъг период на действие от екземестана, така че не е необходима дневна доза. Добре е да приемате анастрозол през ден. За общия курс с тестостерон, да речем между 500-600 mg на седмица, началната доза от този инхибитор на ароматазата ще бъде 0,25 mg - 0,5 mg през ден.
 
● Летрозол (Фемара, Летро) в наши дни е най-мощния и достъпен ИА. Най-често неговата доза е 2,5 mg / таблетка, ако е под формата на течност, то ml. Той има най-голямо негативно въздействие върху IGF и липидния профил сред всички ИА (вероятно поради неговата ефективност).

Приемането на летрозол много лесно значително намалява нивата на естроген . По тази причина го препоръчвам само на тези, които имат сериозни проблеми с естрогена / ароматизацията или при тежките курсове. Често виждам, че хората препоръчват летрозол за лечение на гинекомастия, НЕ го препоръчвам, защото за ефективното лечение на гинекомастията нивото на естроген трябва да бъде намалено до нула.

Въпреки че летрозолът може да направи това, все още е необходимо известно количество естроген за основните функции на тялото, здравето и благополучието. За общия курс с тестостерон при доза от 500-600 mg на седмица, началната доза от този инхибитор на ароматазата ще бъде приблизително 0,25 mg през един – два дни.

Внимавайте, дори такива малки дози летрозол могат значително да понижат нивото на естроген. След като сте избрали този инхибитор на ароматазата, приемайте го умно.

В обобщение, ИА трябва да се взема по време на стероидния курс с цел да се регулира нивото на естроген, като то се ограничава в клиничната норма. Началото на приема на ИА трябва да съвпадне с началото на курса, а прекратяването - по време на следкурсовата терапия по препоръка. Задължително си направете кръвен тест, за да определите подходящата доза ИА по време на курса. ИА не са предназначени за лечение на гинекомастия, те просто контролират естрогенните нива.

 

Човешки хорионгонадотропин: Pregnyl

 ЧХГ или човешки хорион гонадотропин - това е лутеинизиращ хормон, миметик. Мерната единица за ЧХГ е IU. Хормонът се предлага в различни дози, като най-често срещаната е 5000 IU. Лутеинизиращият хормон (LH) е хормон на хипофизата, който стимулира така наречените клетки на Лейдиг, причинявайки производството на тестостерон. Това се случва в тестисите. С течение на годините хората, които приемат стероиди, използват ЧХГ по много различни начини, като голяма част от тях са погрешни.

Според мен правилното използване на ЧХГ е приемане по време на курса, с цел поддържане функцията на тестисите и улесняване възстановяването на функцията на тестисите след курса. Pregnyl има допълнителни ползи, като "допълване" на начините за провеждане на хормони.

При отклонения не се произвеждат хормони като дехидроепиандростерон и прегненолон. Все повече и повече се оказва, че те не са "прекурсори" на тестостерона, но осигуряват функционирането и ползите сами по себе си.

Това е възможност за произвеждане на ЧХГ и по този начин той може да предложи своите предимства. Както знаем, стероидите намаляват функцията на HPTA (хипоталамо-хипофизна-тестикуларна система, на кратко, HSH), като по този начин намаляват функцията на тестисите. След това прилагаме пост-курсова терапия (ПКТ), опитвайки се да възобновим функционирането им възможно най-бързо.

Употребата на гонадотропин по време на курса поддържа функцията на тестисите, позволявайки гладко, по-бързо и по-лесно възстановяване на естественото им функциониране.

В края на курса хормонът не трябва да се приема в големи дози; като цяло, в големи дози, не трябва да се приема, тъй като това може да доведе до спад в чувствителността на клетките на Лейдиг. Лекарството също не си заслужава да бъде използвано по време на ПКТ, тъй като потиска функцията на хипофизната жлеза, за да произвежда LH. Правилният подход към приемането на ЧХГ е да се взема от началото на курса и приемът да се прекрати 3 дни преди началото на ПКТ. Правилната доза е 250 единици.

Въвежда се 2 пъти седмично (т.е.: Понеделник / Четвъртък). Като добавка, ЧХГ често се пренебрегва, но за щастие той все повече се използва и се приема като стандартна част от протокола за курса на стероидите. Именно това е справедливо.
 
● САРМи: СЕРМите  или селективни естроген-рецепторни модулатори селективно се свързват с естрогенните рецептори в различни части на тялото. Съществуват два ефекта, които ще представляват интерес за потребителите на стероиди; Първо, те блокират естрогенните рецептори в гръдната тъкан, като предотвратяват или осигуряват лечение за състояние, известно като гинекомастия.

Второ, те се свързват с естрогенните рецептори в хипоталамуса и хипофизата, блокирайки инхибиращия ефект на естрогените върху продукцията на LH (отрицателна обратна връзка) и фоликулостимулиращия хормон (FSH), причинявайки производството на тестостерон и в някои случаи на сперматогенезата. Сега ще разгледаме 4 различни СЕРМи, както и тяхната ефективност при горе споменатите ефекти. Ще научите, че някои СЕРМи са най-подходящи за влияние или предотвратяване на определени ефекти.

● Тамоксифен (Нолвaдекс, Тамокс) е първият СЕРМ, който ще разгледаме. Стандартната му дозировка е таблетка от 20 mg (10 mg също става) и 20 mg в течна форма. Това е най-разнообразният СЕРМ. Той не само осигурява ефективна превенция и лечение на гинекомастия, но също така стимулира производството на тестостерон.

Може да бъде закупен от всяка българска аптека съвсем свободно.

Тамоксифенът има много силен афинитет на свързване към естрогенния рецептор в гръдната тъкан. Той е на второ място след ралоксифена като се има пред вид именно този ефект.

Тамоксифенът е отличен избор както за профилактика на гинекомастията, така и за лечението й. Той може да се прилага по време на курса, докато инхибиторите на ароматазата трябва да се използват само ако има симптоми на гинекомастия за предотвратяване / лечение на гинекомастия по време на курса. Той може да се взема и извън курса за лечение на гинекомастия.

По време на курса дозировката на Тамоксифен за лечение на гинекомастия трябва да бъде 20 mg / ден. Бяха направени много неща относно съвместимостта на Тамоксифен и ИА тип II, което намалява ефективността на ИА. Факт е, че докато той намалява нивата на типа II ИA в кръвния серум, намаляването на ефективността на ИА няма клинично значение.

Тамоксифенът също така е тестван за курс с 19-нор стероиди, като тренболон и нандролон, както и регулиране на рецептора на прогестерон. Фактът е, че ако коригирате естрогена, това няма да има много значение. Също така, след 2 седмици на приемане на Тамоксифен рецептора на прогестерон ще падне!

Ето защо горните идеи трябва да бъдат отхвърлени, а Tamoxifen може да се приема с тип II ИА, без да се коригира дозата на ИА, както и с 19-нор стероиди без странични ефекти.
 
За лечение на гинекомастия извън курса, дозата на Тамоксифен трябва да бъде както следва: 40 mg / ден през първата седмица, 20 mg / дневно всяка следваща седмица. Трябва да се отбележи, че при приемането на СЕРМи за лечение на гинекомастия, резултатите не идват за една нощ. Трябва да планирате лечение в продължение най-малко на 8 седмици като често е нужен по-дълъг период.


● Тамоксифен при ПКТ - Тамоксифенът е много ефективен СЕРМ, стимулиращ производството на тестостерон. Поради това той става основата на ПКТ. Комбинацията от тамоксифен и кломифен се превръща в стандартна терапията след завършване на курса, която цели възстановяване на естественото производство на тестостерон.

Дозировката на тамоксифен по време на ПКТ трябва да бъде, както следва: 40 mg / ден през първата седмица, 20 mg / ден всяка следваща седмица. Следователно, продължителността на нормалната пост – курсова терапия е 4 седмици. Въпреки това, ако приемам 19- нор  стероиди, като Трен и Дека, бих добавил още 2 седмици Тамоксифен по 20 mg / ден, т.е продължителностот 6 седмици.

Това се дължи на изключително преобладаващото естество на 19-нор стероидите. Забелязах, че 2 допълнителни седмици с Тамоксифен значително подобряват възстановяването на функцията на тестисите. Също така смятам, че Тамоксифенът трябва да се комбинира с Кломифен, за да е по-ефективна ПКТ. Дозата кломифен по време на ПКТ ще бъде описана по-долу.
 
Кломифен (Кломид)   се предоставя в стандартна доза от 50 mg / таблетка и 70 mg / ml в течна форма. Кломифенът се проявява в 3 специфични области. Една от тях е при ПКТ (в комбинация с Тамоксифен) за възстановяване на естественото производство на тестостерон.

Другата е областта на мъжкия фертилитет, а третата е хормонозаместителната терапия (ХЗТ) при мъжете. Въпреки че кломифенът се свързва с естрогенния рецептор в тъканите на млечната жлеза, свързващото свойство не е такова, като на тамоксифен, ралоксифен или дори торемифен. Това е което го прави по-малко желан СЕРМ за профилактика / лечение на гинекомастия. Според мен не е необходимо да се използва за тази цел изобщо.

Нека разгледаме дозата и приема на Кломифен по време на ПКТ. Приемането на таблетките ще бъде както следва: 100 mg / ден през първата седмица, 50 mg / ден през следващите 3 седмици. Когато приемате лекарството в течна форма, дозировката ще бъде както следва: 70 mg (2 ml) / ден през първата седмица, 35 mg (1 ml) през следващите 3 седмици.

За по-добър ефект е по-добре да го комбинирате с Тамоксифен в описаната по-горе доза. Обобщавам протокола за приемане на тамоксифен / кломифен по време на ПКТ в края на раздела за СЕРМи.

Специалната ефективност на Кломид в областта на мъжкия фертилитет е доказана. Това вероятно се дължи на вторичния му ефект върху FSH и сперматогенезата, в допълнение към нейния първичен ефект върху LH. За тази цел дозата ще бъде 50 mg / ден. Clomid все повече се приема като заместител на ХЗТ.

Дозировката с такава замяна ще бъде от 25-50 mg / ден до 25-50 mg на всеки 3 дни.
 
Торемифен (Фарестон, Торем) - е СЕРМ с много сходни свойства с тези на Тамоксифена. Той е еднакво ефективен за стимулиране на естественото производство на тестостерон и е малко по-малко ефективен при свързването с естрогенните рецептори в тъканите на гърдата, за предотвратяване / лечение на гинекомастия.

Предлага се в дозировка от 600 mg / таблетка и 60 mg / ml в течна форма. Той има малко по-добър профил на безопасност, отколкото Тамоксифена, но тази разлика едва се забелязва. И тук възниква естествения въпрос: защо не се използва препарата по време на ПКТ? Е, това е сравнително ново лекарство и честно казано, няма толкова много изследвания за употребата му по време на ПКТ.

Може би по-късно и това ще стане, но не сега. Въз основа на гореизложеното, не бих препоръчал приемането на торемифен за предотвратяване / лечение на гинекомастия. Въпреки това, той може да се използва като част от успешен протокол за ПКТ.
 
Дозата на торемифен в PCT ще бъде както следва: 120 mg / ден през първата седмица, след това 60 mg / ден през следващите 4 седмици. Въпреки че мнозина твърдят, че торемифенът показва добри резултати при ПКТ, мисля, че е по-удобно да се комбинира с Кломифен при доза от 100 мг / ден през първата седмица и 50 мг / ден през следващите 3 седмици.

Ако вземах 19-нор (трен или дека), щях да направя същото с Торемифена, както и с Тамоксифена. Ще удължа ПКТ с още 2 седмици, като приемам само торемифен по 60 mg / ден за 2 седмици.

Ралоксифен (Евиста / Ралокс) е САРМ с изключително висока способност да се свързва с естрогенните рецептори в тъканите на млечните жлези. Предлага се в доза от 60 mg / таблетка и 60 mg / ml като течност. Той е много ефективен за предотвратяването / лечението на гинекомастия, но е по-малко ефективен препарат за стимулиране на естественото производство на тестостерон.

Ето защо препоръчвам този СЕРМ да се използва за предотвратяване / лечение на гинекомастия, но не и при ПКТ.
 
За да се предотврати / лекува гинекомастия по време на курса, дозата ще бъде 60 mg / ден през първата седмица и 30 mg / ден всяка следваща. Той може да се приема успоредно с ИА и е изключително ефективен за предотвратяването на гинекомастия.

За лечението на гинекомастия извън курса бих предложилследната доза: 120 mg / ден през първата седмица и 60 mg / ден след това. Отново трябва да споменем, че лечението на гинекомастията е доста дълъг процес. Бъдете готови да приемате това лекарство поне 2 месеца, а може би повече. Ако, има нещо освен хирургическата намеса, което може да помогне за лечението на гинекомастията, то това е ралоксифенът.
 
Така че, нека да обобщим СЕРМите, техните приложения и комбинациите, които препоръчвам.

По реда на предпочитанията ПКТ може да бъде, както следва:
  • 1-тамоксифен 40/20/20/20 + кломифен 100/50/50/50. При прием на 19-нор 40/20/20/20/20/20 + Кломифен тамоксифен 100/50/50/50. (дозата е показана в мкг / ден на седмица).
  • 2-торемифен 120/60/60/60 + кломифен 100/50/50/50. При прилагане на 19-нор стероиди торемифен 120/60/60/60/60/60/60 + кломифен 100/50/50/50
 
● Предпочитано лечение на гинекомастия по време на курса: 
  • 1-ралоксифен 60 mg / ден през първата седмица и 30 mg / ден всяка следваща седмица преди началото на ПКТ. 2-тамоксифен 20 mg / ден преди започване на ПКТ.
 
● Предпочитано лечение на гинекомастия след курса: 
  • 1-ралоксифен 120 mg / ден през първата седмица, 60 mg / ден на следващата седмица (вероятно 8 седмици и повече)
  • 2-тамоксифен 40 mg / ден през първата седмица, 20 mg / ден на следващата седмица (вероятно 8 седмици и повече)
 
● Допаминови агонисти: Допаминовите агонисти се използват по време на стероидния курс за намаляване на пролактина. 19-нор стероидите, като дека, повишават нивата на пролактин. Пролактинът е хормон, който играе ключова роля в сексуалната функция, както и в стимулирането на кърменето.

Повишеният пролактин може да доведе до нежелани сексуални реакции и в екстремни случаи може да причини лактация на млечната жлеза (да, дори и при мъжете). Как така допаминовият агонист намалява пролактина?

Става така, че допаминът има обратна връзка с пролактина, което означава, че колкото по-високо е нивото на допамина, толкова по-ниско е нивото на пролактина. Агонистите на допамина се превръщат в много практичен начин за намаляване на повишения пролактин. Допаминовите агонисти имат голямо разнообразие, но по-долу ще опиша 2-та най-популярни.

● Каберголин (Dostinex, Cabeber, Caber) - Допаминов агонист с продължително действие. Предлага се в таблетки от по 0,5 mg. Като течност е неустойчив, така че в тази форма не се предлага. Поради дългосрочния ефект той може ефективно да се прилага в доза от 0,5 mg 1-2 пъти седмично.

Той засяга главно D2 рецептора, който осигурява значително увеличение на допамина, като по този начин намалява нивото на пролактина. Допаминовите агонисти често водят до нежелани реакции. Чести нежелани реакции при 50% от потребителите на каберголин: нарушения на стомашно-чревния тракт, включително гадене и повръщане, както и неврологични нарушения като депресия и замаяност.

Повече от 30% от потребителите са наблюдавали странични ефекти върху сърдечно-съдовата система, като хипертония, отоци, аритмия и сърцебиене. Предвид страничните ефекти на допаминовите агонисти, те трябва да се вземат предпазливо.

● Прамипексол (Мирапекс, Мирапексин, Прами) - е допаминов агонист с кратък срок на действие. Произвежда се в таблетки, дози от 0,125 mg и 1,5 mg. Най-често срещани са таблетките от 1 mg, разделени на 4 части. Предлага се и в течна форма от 1 мг. Поради краткия срок на действие, прамипексолът трябва да се приема всеки ден.

За нашите цели, дневната доза е 0,5-1 mg / ден. Всеки, който приема прамипексол, дори и по предписание, започва с малки дози, обикновено по 0,25 mg / ден за една седмица. След това дозата може да се повиши до 0,5 mg. Лекарството действа върху рецепторите D2 и D3, значително увеличава допамина, като по този начин намалява пролактина.

Особено  интересен е неговият ефект директно върху рецептора на D3. Повечето от нежеланите реакции, които може да изпитате са от сексуално естество.

D3 рецепторът играе ключова роля в сексуалната функция на мъжете и е отговорен за привличането. Фактът, че прамипексолът агонизира този рецептор - егото е допълнително предимство пред Каберголина. Интерес представляват също така странични ефекти на прамипексола.

Проучвания обаче, са показали, че при правилна дозировкаили при ниски дози от лекарството, страничните ефекти са много по-малки, отколкото при каберголина. Процентът на нарушения на стомашно-чревния тракт е по-нисък и не са открити симптоми на депресия и сърдечносъдови проблеми.

Това не означава, че прамипексолът не води до нежелани реакции. Има ги, но са несъизмеримо малки, особено по отношение на сексуалната страна, а за нас това е основното нещо.

● Блокери на ДХТ (инхибитори): Инхибиторите на дихидротестостерона (ДХТ) се използват по време на курса от тези, които са склонни към оплешивяване и сепритесняват от загубата на коса. ДХТ инхибиторите могат да бъдат разделени на 2 категории: локални и орални.

Оралните инхибитори на ДХТ са клас съединения, които блокират превръщането на тестостерона в ДХТ. Тестостеронът в организма се превръща в ДХТ, като се използва ензим, известен като 5-алфа редуктаза. Оралните инхибитори на ДХТ засягат този специфичен ензим, за да се намали тази трансформация. На първо място, това е проблем по отношение на мъжкото оплешивяване или косопад по време на курса.

Локалните ДХТ инхибитори осигуряват натрупване на ДХТ в проблемни области (като космения фоликул), и действат като анти-андроген - неутрализиране на присъствието на ДХТ в тези зони.

ОРАЛНИ

Финастерид (Проскар, Проспекиа, Фина) се предлага в таблетки от по 5 mg. Той е инхибитор на ДХТ, който предотвратява превръщането на тестостерона в ДХТ, като деактивира един от двата изоензима на 5-алфа редуктазата. По този начин се намалява нивото на циркулация на ДХТ в тялото.

● ДХТ оказва значително влияние върху космения фоликул, което води до загуба на коса. По принцип намаляването на ДХТ в резултат на приема на Финастерид се проявява в намаляването на ефекта на ДХТ върху космения фоликул, като по този начин се предотвратява загубата на коса. Дозировка на Финастерида - 5 mg / ден.

● Дутастерид (Avodart, Duta) се предлага в таблетки от по 2,5 mg и 2,5 mg в течна форма. Също така предотвратява превръщането на тестостерона в ДХТ, но засяга 2 изоензима на 5-алфа редуктазата. При намаляването на нивото на ДХТ той е по-ефективен от Финастериза.

Ефектът на лекарството е същият -  намалява общото ниво на ДХТ циркулацията, намалява нивото на ДХТ в космения фоликул, намалява косопада. Просто го прави много по-ефективно. Дозата DДутастерид е 2,5 mg / ден до 2,5 mg през ден.

ЛОКАЛНИ

● Спиронолактон (Спиро) се предлага във вид на течност или 5% крем. Прилага се директно върху космения фоликул и действа като мощен андроген, деактивиращ ДХТ (или други настоящи андрогени). Намалява косопада локално чрез системно намаляване на нивата на ДХТ.

Местният Спиро се използва ежедневно, след душ. Не трябва да се бърка с пероралното спиро, което има нежелани странични ефекти. Това лекарство действа локално и е много ефективно.
Шампоан Кетоконазол (Nizoral 2%) - шампоан с 2% кетоконазол.

Кетоконазолът е локален анти-андроген. Използва се като нормален шампоан и трябва да се остави за няколко минути преди да изплакнете главата. Деактивира ДХТ в космените фоликули, намалява косопада. Препоръчва се да се използва 3 пъти седмично, но ако е необходимо, може да се използва всеки ден.

● Инхибитори на фосфодиестераза 5 (PDE 5): Инхибиторите на PDE 5 обикновено се използват за лечение на еректилна дисфункция.

Макар че това може да се прояви по време на курса по различни причини, не ги включих в допълнителното ръководство за справка. Има един специфичен PDE 5 инхибитор, който предлага няколко предимства, което го прави добавка, която трябва да се има предвид при продължителна употреба по време на курса. Това е инхибитор на PDE 5 - тадалафил. PDE5 инхибиторите блокират ензимите на фосфодиестеразата тип 5. Този ензим присъства в гладката мускулна тъкан.

Той ограничава освобождаването на азотен оксид (вазодилататор) и регулира стесняването / разширяването на кръвоносните съдове. Блокирането на PDE 5 увеличава притока на кръв към крайниците, като леко намалява обратния поток към сърцето. Той отпуска гладката мускулна тъкан.
 
● Тадалафилът (Циалис) : се предлага под формата на таблетки в различни дози от 5 до 20 mg и в течна форма - 30 mg / ml. Това е PDE 5 инхибитор с дългосрочно действие. Всеки е наясно с благоприятните му ефекти върху сексуалната дисфункция, но ще се съсредоточа върху това защо препаратът трябва да се приема допълнително по време на курса със стероиди.

Като вазодилататор, тадалафилът действа чрез понижаване на кръвното налягане. Високото кръвно налягане е постоянен страничен ефект при приемането на стероиди.

Намаляването на кръвното налягане е от клинично значение.
Също така, използването на анаболни стероиди причинява уголемяване на простатата. Тадалафил е признато лекарство за лечение на състояние, известно като хиперплазия на простатата (GPZH) трябва да се има пред вид. Той елиминира симптомите на GPL, отпускайки тъканите на гладките мускули на простатата и пикочния мехур, тъй като PDE 5 присъства и на двете места.

Дневната доза на тадалафил за намаляване на кръвното налягане и лечение на гонорея е 5 mg / ден.

Споделете статия:
Bulsteroid
bulsteroid@gmail.com
Работно време: 24/7