Кошница:  0 0.00 лв.

ПОДОБНИ ПРОДУКТИ

Pregnyl 5000 UI MSD

Pregnyl 5000 UI MSD

PREGNYL 5000 IU е хормонално лекарство с активното вещество - човешки хорионгонадотропин. Този хормо..

20.00 лв.

Clomiphene Citrate 24tab/50mg ANFARM HELLAS

Clomiphene Citrate 24tab/50mg ANFARM HELLAS

Clomiphene Citrate (кломифенцитрат) – антиестрогенен продукт. Този препарат се прилага ефективно за ..

20.00 лв.

Proviron Bayer

Proviron Bayer

Proviron - синтетиченно естрогенно лекарство, което се радва на голяма популярност сред културисти. ..

20.00 лв.

Clenbuterol 50tab/0,02mg Sopharma

Clenbuterol 50tab/0,02mg Sopharma

Clenbuterol (Кленбутерол) - лекарство, което се използва в медицината за лечение на бронхиална астма..

8.00 лв.

Попаднах на теория за това как да НЕ трябва да се приема инхибитор на ароматазата (ИА) по време на курса, както и известно време след това. От начинаещи, които имат  различни профили, както и от по-стари членове на нашата общност. Аз съм наистина объркан, тъй като това  се основава на липсата на знания и разбиране. И затова ...

Известно е (поне така ми се струва), че естрогенът се явява канцероген. Всъщност, МАИР (Международна агенция за изучаване на рака) го класифицира в група 1, което означава, че той е достатъчно мощен  канцероген. Опасността от естрогена и неговите канцерогенни ефекти може да бъде предотвратена с контрацептивно лечение. Въпреки че тези данни са донякъде объркващи (както и данните за лецитин-естроген + прогестоген).

Цитати от трудове : разглеждане на ефектите от контрацептивната терапия само на естроген и при контрацептивна терапия естроген + прогестоген:

"Четири проучвания (едно кохортно изследване и повече изследвания на случаите, които се контролират) показват повишаване на риска от рак на ендометриума при естрогенна заместителна терапия (Кушинг и др, 1998, Шапиро и др., 1998, Пирсон и др., 1999, Вайдерпас и др. 1999). ,Три от тези изследвания показват положителнаобратна връзка  между риска от рак на ендометриума и продължителността на употребата на естроген "

"Две от четирите изследвания на контролираните случаи показват, че естроген заместителната терапия е свързана с повишен риск от развитие на рак на млечните жлези.  (Хайнрих и др., 1998, Магнусон и др., 1999)“ - "Едно проучване показва, че естроген заместителната терапия е свързана  с рак на яйчниците (Парди и др. 1999) - "През 2009 г. МАИР е предоставя изводи за налични доказателства за канцерогенност по отношение на естроген заместителната терапия. Основен риск има за развитие на рак на ендометриума и рак на яйчниците, както и рак на млечната жлеза.  (Гросс и др., 2009).   Обобщаването на риска от развитие на рака на яйчника се базира на два метаанализа (Грейзер, 2007, Джоу, 2008). От тогава други метаанализи оценяват значително общото увеличение на риска от развитие на рак на яйчниците, свързан с продължителната естроген заместителна терапия.  (Пирсон и др., 2009). "


„При гризачите естрогенът става причина за развитието на доброкачествени и злокачествени тумори, а също и за преканцерозни
лезии в различни органи, включително млечната жлеза и женските гениталии (МИАР 1999). Естрогенните съединения по правило предизвикват на рак на ендометриума, рак на шийката на матката и млечните жлези при мишките, тумори на млечните жлези и хипофизната жлеза при плъхове, както и тумори на бъбреците при хамстери."

Мисля, че ме разбрахте ...

Въпреки че в тези проучвания има смесени данни, теорията, че естрогенът е канцерогенен, е неопровержима.

И така, какво ни казва всичко това? Това предполага, че въздействието на естрогена (**********) може да стане причина за някои сериозни проблеми. Да, такива проучвания са били проведени върху жени (това не ми е убегнало), но жените са много по-толерантни към естрогена отколкото мъжете.

Мъжете не са предразположени към увеличено ниво на естрогена така, както са жените - да (след началото на бременността). Нивата на естроген при жените могат да достигнат 500 pg / ml, докато горната граница за мъжете е 50 pg / ml, 10 пъти по-малко.

Етрогенът е от голямо значение за мъжете. Той е важен е за синтеза на растежния хормон, (HGH) и инсулиноподобния растежен фактор (IGF), както и за костната тъкан, липидния профил, абсорбцията и глюкозата, чувствителността и активирането на андрогенния рецептор (AR), имунофункционалното, противовъзпалителното действие и множество други предимства. Без него ние (мъжете) не бихме могли да функционираме правилно.

Има проучвания за важността на ефекта на половите хормони върху коронарната сърдечна болест и смъртността. Хипотезата е напълно е правдоподобна. Защо?


● Естрогенът инхибира пролиферацията на гладките мускули и намалява техния тонус.
● Неговият ефект върху липидния профил
● В съдовете на гладките мускули и ендотелиума присъства високоафинитетния естрадиолен рецептор.
● Eстрогенът усилва освобождаването на азотен оксид и простациклин ендотелните клетки и така предизвиква разширяване на съдовете.
● Естрогенът оказва косвено влияние върху сърдечно – съдовата система чрез влиянието си върху метаболизма на липопротеините и коагулацията, фибринолиза и антиоксидантната система. 

Следователно някои може и да не видят важността на естрогена за сърдечно – съдовата система, исхемичната болест на сърцето, показателя за смъртност. Ето една добра и задълбочена статия за това как естрогенът се свързва с исхемична болест на сърцето.

 
Как още естрогенът засяга мъжете?

Последните изследвания потвърждават влиянието на естрогена върху най-широко разпространената форма на рак при мъжете, а именно – рак на простатата. Това откритие е сравнително скорошно и е необходимо да се проведат още изследвания. Независимо от това, връзката и рисковете са очевидни.

Преди около десет години се е смятало, че дихидротестостерон (DHT) играе основна роля, но е доказано, че естрогенът и пролактинът (което влошава рака на простатата), имат положително въздействие върху появата и разпространението на раковите клетки в лабораторни и природни условия. От друга страна, Тамоксифенът потиска появата и разпространението на ракови клетки, точно както действа при пациенти с рак на гърдата - жени.

Когато видя някой, който твърди, че ароматазните инхибитори не са необходими по време на курса, си мисля, „защо не са нужни“? Какви са тези заключения? Защото нямате гинекомастия? Потребителите може да не усещат странични ефекти, като гинекомастия, задържане на вода, акне, но нивата на естроген са много, много високи (ужасно високи).

Аромазин (екземестан) 10 мкг / мг (IU / мг) ще ограничи нивата на естроген при повечето хора в рамките на 50 пг / мл по време на курса с изомалто-олигозахарид (ИМO). НА мен ми помага, тъй аз съм просто много чувствителен към страничните ефекти на естроген (много!).

Често причината за отказ от ароматазни инхибитори (ИА) е, че те могат да ограничат покачването на теглото. Наистина ли това е така?


Инхибиторите на ароматазата имат слаб ефект върху IGF-1, докато Екземестанът не влияе изобщо. Ако IGF-1 е леко понижен,  трябва да разберем, че екзогенният тестостерон и другите анаболни стероиди ще повишат нивото на IGF-1 и допълнително ще премахнат тези ефекти. За да разберете колко малко ИА засяга IGF-1, проверете това изследване.

Да обобщим: в девет здрави млади мъже, приемащи Femara 2,5 мг на ден за 28 дни, IGF-1 нивата намаляват с 15%, лептинът намалява с 24%  и се увеличават липопротеините с ниска плътност (LDL) с 14% (лош холестерол).

Що се отнася до ефекта на Екземестан върху нивото на липидите, той е много по-малък от този на другите  ИА, въпреки че не оказва благоприятните ефекти на СЕРМите. Някои данни, като тези, показват, че няма "клинично значим ефект върху серумните липиди".

Други проучвания показват, че: “Като цяло, екземестанът няма отрицателен ефект върху холестерола и индекса на атерогенността, които са известни рискови фактори за коронарната артерия. В допълнение, той има благоприятен ефект върху нивата на триглицеридите на TRG”.

Ето още едно проучване, проведено с млади мъже, което е по-подходящо за това. Проучването гласи: "Лечението не повлиява плазмените липиди и концентрацията на IGF-1."

И накрая, поради дългия механизъм на обратна връзка (потърсете в google), контролирането на нивото на естрогена означава, че можем да контролираме нивото на пролактина. Поради това има повече причини да приемате ИА, когато приемате 19-нор (нандролон деканоат) (ако имате повишение на пролактина (PRL).

Бих продължил да следя допаминовия рецептор D2. Моят съвет относно ограничаването на естрогена в "нормалния диапазон" е методът на опита и грешката (експерименти).

Ключовият момент тук е да се поддържа в рамките на нормата по време на курса, не по-ниско и не над нормата. При понижение можем да изпитаме много други странични ефекти, от загуба на либидо, енергия, проблеми със ставите, нарушаване на централната нервна система до тревожност и еректилна дисфункция.

Нивото на хормоните трябва да бъде балансирано и единственият начин да се знае нивото на естрогена по време на курса е да се направи кръвен тест. Провеждането на кръвно изследване "по време на курса" при приемането на инхибитор на ароматазата ще ви даде информация какво е нивото на хормоните при вас. Или си направете кръвноизследване при хормонозаместителна терапия (ако сте на нея).

Така също ще може да проследите какво се случва. Някои лекари / ендокринолози предписват ИА, тъй като при хормонозаместителната терапия естрогенът може да увеличи чувствителността или доминирането на естрогена.

Моят съвет: Aromasine по време на курса от 10 mcg / mg (ED / mg). Той може да бъде дори с по-ниска доза, когато приемате стероиди от типа дихидротестостерон (DHT), поради техните анти-естрогенни ефекти.

Тази доза от ИА може да варира в зависимост от общата доза на съдържащите ароматаза съединения. Просто казано, ако сте на ароматерапия - вземете голяма доза, ако е необходимо. 19-нор също ще повлияят на тази доза.

Споделете статия:
Bulsteroid
bulsteroid@gmail.com
Работно време: 24/7