Кошница:  0 0.00 лв.
Тук ще поставим някой интересни въпроси задавани от наши клиенти на електронната ни поща.

Тренировъчният ми приятел употребява Finaplix. Това същото ли е като препарата Параболан? Какво ще ме посъветвате?

Отговор: Искаме да ви кажем нещо, което вероятно сте чували от своите родители ”Не правете някои неща, само защото другите ги правят.” Казвам това, защто става дума за много сериозни неща. Финапликс не е същъто като Параболан. Те наистина са подобни, но не са същите. Общото е, че и двата препарата са синтезирани на базата на Тренболон, но са различни негови естери.

Параболан представлява тренболон циклометилкарбонат, докато популярния напоследък Финапликс съдържа тренболон ацетат. Каква е разликата?

Ацетатът е по ефектвен за милиграм субстанция, защото по-голям процент от теглото му е тренболон. Параболанът има по-дълъг период на полуразпад в организма. Останалите им качества са същите. Тренболан – общия химически прародител на двата препарата винаги е имал репутацията, че прави хората по-силни и по мнение на някои културисти е най-добрият инжекционен стероид за маса и сила. Друго добро качесвто за тези, които искат да имат достъп до препарата, без да нарушават правилата е, че тренболан не се влияе от ензима ароматаза. Това означава, че културисти, които са решили да го употребяват няма защо да се притесняват от покачване на нивото на естрогена. Въпреки това може да се получи загуба на коса, акне, агресивно поведение и други опасни странични ефекти. Параболан е считан за един от най-ефективните стероиди на всики времена. Повече не се произвежда. Сега на пазара е неговата алтернатива – Тренболон ацетат, енантат и хекса.

Финапликс (финаболан) – тремболон ацетат се смята от много културисти за най-добрия стероид за сила и маса. Една форма на Финапликс се намира легално в продажба в някои страни за ветеринарна употреба. Това са специални таблетки, които се имплантират подкожно със специален инструмен, обикновено зад учшите на едри рогати животни.

Една таблетка съдържа 20 мг тремболон ацетат. Еднократната доза за имплантиране е 10 таблетки, а опаковката съдържа 10 дози или общо 2000мг, което е дозата на едно едро животно. Цената на опакката е под 90 лева. Добре, но културистите не могат да използват имплантиращия инструмент, за да го сложат зад ухото си нали?

Някои много находчиви културисти с фармацевтични знания, а може и обратното, фармацевти занимаващи се с културизъм, са разработили „conversion kits” – набор съдържащ ветеринарния препарат, съставки и указания за превръщането му в инжекционна форма. Този набор за известно време се разпространявал и по интернет. В резултат се получава инжкеционна форма с 50-100 мг в мл в зависимост от набора.
 
 
Едно момче, което познавам от залата, ми предлага да ми замени Кленбутерол таблетки за кленбутерол инжекции. Какво е вашето мнение?

Не правете тази замяна. Не винаги това, което се инжектира е по-ефективно от това, което се приема през устата. Спомнете си стероида Метандростенолон, повече известен като Дианабол. Предлага се в две форми инжекционна и орална. В този случай оралната форма на Данабол е значително по-силно действаща от инжекционната.

Това се дъжи главно на факта, че оралната форма преминава през черния дроб и причинява отделянето на IGF-1 и други растежни фактори отговорни за по-добия растеж. Термоклен – инжекционната форма на Кленбутерол действа  добре само при конете и не работи при хората. От друга страна не може да се каже, че винаги оралната форма е по-добрата. Обикновено се сравняват двете и се намира по-добрата. В този случай обаче, нещата са ясни – стойте далче от инжекциония кленбутерол. Това е излишно пилеене на пари.
 
В последната си публикация вие твърдите, че няма конктерни научни данни за дълготрайно увретеждане на здравето от приемане на стероиди. Как стигнате до това заключение?

Екипът на bulsteroid.com проучи всички публикации отнасящи се до употребата на стероиди в спорта от 1966 година насам. Установхме, че страничните ефекти при самостоятелно прилагане на андрогените водещи до увреждане или смърт при атлетите са изключително редки. И това е въпреки факта, че атлетите, особено тези от силовите спортове, употребяват тези медикаменти от 1950 година.

Интесно е също да се отбележи, че повече от 20 милиона души в Европа са настоящи или бивши консуматори на стероиди и няма данни, които да говорят, че тези хора боледуват по-често от хепатит или сърдечно-съдови заболявания, отколкото останалото население.
Какви видове анаболни стероиди проучихте и в каква дозировка. В статията твърдите, че 17-алфа алкилираните стероиди са по-вредни за организма.

Защо?

Търсихме стероиди, които се намират в продажба. Дозите варираха от 200 мг до 1000 мг седмично. 17-Алфа алкилираните андрогени като Анадрол, Метан, и станозолол имат променена химическа конфигурация, която им позволява да бъдат приемани през устата. Тази промянва повишава тяхната ефектвност, но ги прави също така токсични за черния дроб.

Инжекционните препарати, като тестостероновите естери и нандролоните са по-безопасни по отношение на чения дроб и увреждането на липопротеиновия профил. Мислим, че оралните стероиди трябва да бъдат избягвани или употребвани само за кратко време. Базирайки се на медецинската литература най-безопасни изглежджда са тестостерон енантат и нандролон деканоат.

И двата препарата са високо ефективни за изграждане на мускули. Но трябва да помните, че токсичността зависи от от дозата. Така, че ако употребвате високи дои, независимо от андрогена, вие може да превишите това, което се определя от безопасна граница. Разбира се, най-безопасно е да се приемат стероиди в ниски до умерени дози, послевани от чист период, когато се прави пълна почивка.

Имаме предвид дози от 200 – 300 мг седмично , средните олоко 300 до 600 мг и високите до 8000 мг и повече. За тези, които се решили да вземат стероиди провеждането на цикли е една от таините да се избегнат оплакванията. А някои атлети, като аматиори от висока класа и професионалисти, високите дози и дълготрайната употреба създават проблеми, които се нуждаят от допълнително проучване и съвети.
 
Разпространено е схващането, че стероидите нарушават структората на сухожилията и повишават риска от травма. Какво е вашето заключение?

Според нас, няколко описани случаи не мога да считат за правилно. Милиони употребяват стероиди, но случаите на мускулно-сухожилни руптури са редки. Хората, които не употребяват стероиди също имат такива проблеми. За да се каже, че стероидите повишават този риск са необходими допълнителни проучвания.

Споделете статия:
Bulsteroid
bulsteroid@gmail.com
Работно време: 24/7