Кошница:  0 0.00 лв.

ПОДОБНИ ПРОДУКТИ

Winstrol Stanozolol Pharm Tec

Winstrol Stanozolol Pharm Tec

Нашият онлайн магазин за анаболни стероиди Bulsteroid.com ви позволява да закупите Winstrol (Stanazo..

69.00 лв.

Winstrol Malay Tiger 10ml

Winstrol Malay Tiger 10ml

Анаболен стероид с ниска андрогенна активност. Активната съставка на Winstrol Malay Tiger е станозол..

65.00 лв.

Stanozolic 10amp/50mg GEP winstrol

Stanozolic 10amp/50mg GEP winstrol

Stanozolic - е много популярен днес стероид сред атлетите трениращи различни видове спорт. Търговско..

70.00 лв.

WINSTROL DEPOT- Desma Spain

WINSTROL DEPOT- Desma Spain

Winstrol Depot - Аптечен инжекционен станозолол Когато заговорим за анаболни стероиди няма как да н..

14.00 лв.

Винстролът е сравнително мек стероид за качване на сила и маса, въпреки че при лекоатлети и билдъри той бе и още много популярен – главно като таблетки 2 мг или инжекционния разтвор от 50 мг/мл.

Билдърите го изсползват главно в предсъстезателната си подготовка и цикли за релеф, тъй като дава твърдост и минимално задържане на вода под кожата (затова е предпочитан и от лекоатлети), а случаите с гинекомастия при него са еденици (за това по-долу).

Полуживотът му обаче е сравнително дълъг – до 9 часа. Заради анаболно/андрогенното си съотношение той се считаше за силно анаболен стероид, а всъщност заради много слабото му обвързване с андрогенните рецептори анаболните му качества са по-слаби от тези на тестостерона. И въпреки това той е много популярен – главно защото минава за „безопасен” стероид.

Донякъде е така – той няма силно подчертаните странични ефекти на другите андрогенни стероиди, но това не значи, че е безопасен. Нещо повече според последните изследвания на учените е от най-опасните. Заблуждението тръгва от факта, че той е изменена синтетична форма на дихидотестостерона (ДХТ) – силен андроген, причиняваш повишена агресия, оплешивяване и акне.

За повечето билдъри винстролът е сред най-нетоксичните спрямо черния дроб стероиди, което изобщо не е вярно. Освен че потиска производството на тестостерон, заради метилната група оралната му форма е по-токсична за черния дроб. При клинични опити с него се е налагало спиране на приема му, тъй като нивото на чернодробните ензими (знак за увреждане на клетъчно ниво) се е покачвало и колкото по-голяма е била дозата, толкова по-тежки са били страничните ефекти.

Въпреки че не минава през черния дроб, инжекционната форма също го натоварва, което се умножава при комбинация с други орални стероиди и затова в такива случаи цикълът не трябва да е повече от 6-8 седмици. Това не е единственият проблем при винстрола. Тъй като намалява добрия и повишава лошия холестерол, рискът от инфаркт и инсулт е доста по-голям. Винстролът е по-слаб андроген и вместо да повишава, потиска агресията (т.е действа по-скоро като анти андроген, а не като андроген).

Счита се, че е сред най-подходящите за жени, но не е така – те са подложени на мускулинизиращ ефект дори при дози от 2 мг дневно. Заради химичната си структура дерват на ДХТ, станозололът не е изложен на действието на ензима ароматаза, който преработва повечето андрогени в естрогени.

Затова и не задържа вода и естрогенни странични ефекти като гинекомастия при цикъл само с винстрол са редки. Въпреки че е устойчив на действието на ензима ароматаза (не се преработва в женски полов хормон), той обаче може да стимулира умерено ароматазната активност, ускорявайки преработката на другите андрогени в естрогени, така че внимавайте.


 

 
Станозололът може да действа като частичен агонист спрямо естрогенните рецептори подобно на познатия нолвадекс. Най-интересното (което не може да се обясни с връзката му с тестостерона), е, че той ускорява производството на колаген и някои простагландини и ензими в кожата. Станозололът е в орална и инжекционна форма на водна основа, като и в двете активната съставка е еднаква – просто инжекционният разтвор е с по-висока концентрация и по принцип е по-евтин. Последният е за предпочитане, тъй като обикновено се взема общо по-малка дозировка.

Тъй като не е естерифициран, трябва да се инжектира всеки ден. А понеже е на водна основа, рискът от замърсяване с бактерии е по-голям, така че при многократно използване на шишенцето трябва да се спазва стерилност. Заради водната основа инжекциите с него са доста по-болезнени, отколкото при стероиди на мастна основа, а обикновено на мястото на инжекцията остават белези от съединителна тъкан. Заради минималното си обвързване с полово-обвързващия хормон глоболин (ПОХГ, пренасящият протеин за андрогените в кръвта) винстролът в основната си част циркулира в кръвта в свободно състояние.

Взаимодействието му с два специфични протеина намалява нивото на свободно циркулиращия в кръвта кортизол, а в същото време той пречи и на отделянето на кортизол от надбъбречната жлеза. При хроничен прием това намалява нивото на кортизола. При прием на станозолол (особено когато е взет отделно) мнозина изпитват болки в ставите – това отчасти е заради така наречения регулиращ или връщаш ефект в производството на кортизол, когато станозололът се спре.

Основната причина обаче е, че освен подкожната вода, той издърпва и водата в ставите, появява се постоянна болка, пукане и щракане и по-голям риск от травми и скъсвания на сухожилията. Тези странични ефекти се удвояват, ако заедно с винстрола вземате и акутан против акне.

Напоследък нашумя нелегалното производство на станозолол енантат. На пръв поглед изглежда невероятно да се направи естер на стероид с добавена метилна група, но от химична гледна точка това е възможно (вече има такъв метандриод дипропионат). Лошото е, че естерифицирани стероиди като енантата имат много небалансирано действие – те причиняват рязко покачване на нивото на кръвта в първите няколко дена и бавно спадане след това. Това не би било проблем, ако стероидът не е токсичен към черния дроб, но станозололът е такъв.

След приема на станозолол енантат черният дро ще е принуден да обработи в първите 2-3 дена голяма доза, което никак не е желателно. Приемът му е приемлив, ако дозата се ограничи до необходимата за терапия при болни, а не над нея, което за билдъри естествено е малко.

И така: винстролът е един от най-използваните стероиди и от мнозина се счита за мек и сигурен. На пръв поглед е така – той не носи видимите андрогенни или естрогенни странични ефекти на другите стероиди. Но въпреки голямото си анаболно спрямо андрогенно съотношение той си е доста андрогенен и заради коварното си естество може да е много по-опасен.

Той въздейства върху много и различни системи в тялото и мозъка. Ефектът му надхвърля обичайната хипертрофия на мускулите – той намалява сексуалното желание и функции, може да причини или да попречи на лечението на психологически заболявания, да увреди черния дроб (в повечето случаи слава богу това е обратимо!) и да причини инфаркт и кръвоизливи.

Възможни са и акне, главоболие, мускулни схващания, оплешивяване, покачване на хемоглобина, нарушаване дейността на щитовидната жлеза. При по-дълъг прием или по-голяма доза са възможни болки в стомаха – за да се избегнат, дневната доза са дели на две и се взема сутрин и вечер с малко течност с храната. Обичайната доза, а мъже е 15-25 мг на таблетки или 25-50 мг инжекционно, но билдърите са свикнали на дози от 50-100 мг дневно, въпреки че дози от 6-10 мг увеличават задържането на азот повече, отколкото 300 мг тестостерон енантат седмично.

Мнозина след цикъла изпадат в период на депресия и тогава станозололът може да е доста проблемен, още повече, че пречи на действието на антидепресанти и други такива медикаменти. Рискът т ментета при него е голям – винстролът е сред най-произвежданите нелегално стероиди. Затова – колкото и да е сравнително мек, изберете по-малко „рискови” стероиди, а ако твърдо сте решили да вземате винстрол, имайте предвид всичко дотук написано от екипа на Bulsteroid.com
 
Коментари от наши състезатели:

● Състезател 1: Поне при мен той дава твърдост на мускула, изкарва ненужната вода и ме прави по-сух. Някои казват и че изчиства от мазнини, но не е вярно – всичко е от диетата. Ставите не са ме болели от него, но и не съм вземал големи дози. Инжекционната форма е по-удачна, понеже навлиза по-бързо в организма (тя също натоварва черния дроб, но така е и при други стероиди), докато при орален прием хапчето се разгражда по-трудно. От състезателна гледна точка винстролът е добър стероид, което подсказва, че хора, които няма да се състезават, е безсмислено да го вземат.

● Състезател 2: Не е основен и водещ препарат – ако се вземат 2-3 стероида, той не е този, върху който да се направи схемата. Ако ви трябва препарат с максимален ефект като маса и релеф – не е той, ако искате по-безвреден стероид с минимум странични ефекти това е той!

Ставите от него не са  ме боляли. Оригиналните ампули от “Zambon” (Дезма), работят най-добре чистят много и ефектът е добър. Хубавото е, че не се свързва толкова с плазмените белтъци и не е нужно да се вдига дозата – 20-30 мг са напълно достатъчни, дори при 40 мг ефектът може да е по-малък, отколкото при 20. Когато се взема за маса, се комбинира с оксиметолон, като за тази цел инжекционната му форма е по-удачна. Ако искате минимум странични ефекти, по-добре вземайте анавар или примоболан; ако искате п-голям ефект за маса, вземайте параболан, мастерон или други по-силни препарати.

● Състезател 3: Винстролът е слабо андрогенен, умерено хепатоксичен стероид с изразени анаболни качества. Едно от свойствата му е да прибира част от междуклетъчната вода в клетката, тоест действа добре в цикъл за релеф. Той е един от най-желаните, ползван от много билдъри преди състезание, тъй като не задържа вода, прав мускулатурата по-плътна и оформена. Когато се взема в разумни дози, минуси не съм намирал. Когато се взема дълго време или отделно, потиска нивото на кортизола и ставите често болят. Но когато се комбинира с други препарати като нандролона (който ги „смазва”), този ефект не се чувства, а и той е малък минус в сравнение с плюсовете му.

 


Споделете статия:
Bulsteroid
bulsteroid@gmail.com
Работно време: 24/7