Кошница:  0 0.00 лв.

ПОДОБНИ ПРОДУКТИ

Pregnyl 5000 UI MSD

Pregnyl 5000 UI MSD

PREGNYL 5000 IU е хормонално лекарство с активното вещество - човешки хорионгонадотропин. Този хормо..

20.00 лв.

Clomiphene Citrate 24tab/50mg ANFARM HELLAS

Clomiphene Citrate 24tab/50mg ANFARM HELLAS

Clomiphene Citrate (кломифенцитрат) – антиестрогенен продукт. Този препарат се прилага ефективно за ..

20.00 лв.

Proviron Bayer

Proviron Bayer

Proviron - синтетиченно естрогенно лекарство, което се радва на голяма популярност сред културисти. ..

20.00 лв.

Летрозолът е инхибитор на ароматазата. Един от най-мощните инхибитори на ароматазата, които се предлагат днес. Твърде много хора считат този метод за такъв, който дълго време се е утвърдил като ефективен инструмент за лечение. Оттогава сме научили много и проучването на селективните модулатори на естроген-рецепторите (СЕРМ) по отношение на гинекомастията е готово да потвърди това.

Наскоро направих кратък експеримент сам, когато моят Е2 се повиши до 46 pg / ml (диапазон <29 за чувствителен E2 анализ). Не чувствах гинекомастия, но исках да го намаля до нормалния диапазон. Увеличението най-вероятно се дължи на промяната в моята терапия с тестостерон - преминаването от подкожно инжектиране към мускулно. Интрамускулните инжекции имат по-голям ефект върху Е2, поради по-бързото усвояване.

Този резултат е приблизително на 2 юли. Имах рецепта за достъпния и широко разпространен летрозол и реших да го пробвам. Отдавна съм голзвал летрозол. Моята рецепта беше за капсули от 100 микрограма.

Вземах по 100 микрограма (мкг) на ден. След 10-ия ден започнах да се чувствам  нещастен и затова спрях да вземам лекарстввото. Седмица след като престанах да приемам препарта, отново проверих Е2 и той се беше върнал до 2 pg / ml. Не забравяйте, че това се случва една седмица след спирането на летрозола.

Така че стойността трябваше да бъде нула или "твърде ниска за измерване" в продължение на няколко дни. Няколко дни бях на легло. Напълно безпомощен и не можех  да намеря причината да ставам и да ходя. Ако сте "убивали" вашия E2 преди, то вие знаете точно какво имам предвид. Не пожелавам това на никого. Всъщност, удиви ме това, че някои хора просто приемат лекарството по милиграм няколко пъти седмично. Тези "гинекомастични промени", използващи такива астрономически дози, са просто невероятни.

Във всеки случай чаках известно време и се върнах към DIM (ди-индолметан, част от подготовката за изчистване на тялото, например "Formula-DIM").
Летрозол за лечение на гинекомастия излиза през 2001 г., като същевременно са публикувани резултатите от изследването му. Изследването е проведено при мишки, а не при хора. Така че не бъдете мишка, бъдете човек.

Можем да ви покажем пример за ниска дозировка на това лекарство. Ефектът му е изследван при мъже с хипогонадизъм (тестикуларна недостатъчност, съпроводена с понижаване на нивото на половите хормони и характерни клинични прояви, причинени от органичната патология на тестисите) и страдащи от прекомерно тегло.

Мъжете с наднормено тегло произвеждат много повече естроген от мъжете с нормално тегло. Това е така, защото при тях има много повече ароматазни ензими. Приемът на летрозол при тези силно "ароматизиращи" мъже, варира от 2 mg до 2,5 mg веднъж седмично.

Ако прекъснем дозата, тогава щесе  получи около 285 μg на ден. Точно така. Това мощно лекарство не трябва да се приема в милиграми под какъвто и да е претекст, освен това трябва да се основава на ежедневен протокол. Другото е недопустимо!

 Нека да разгледаме някои скорошни проучвания:

● Дата: 2011 г.   -   Ефектът от потискане на ароматазата в мъжката гърда 

Тамоксифенът се оказва много по-ефективен при предотвратяването на гинекомастия при тези мъже.
Чрез тези разочароващи резултати, потискането на ароматазата не се препоръчва като начално лечение на гинекомастия при мъжете.

● Дата: 2004 г.   -   Благоприятният ефект на ралоксифен и тамоксифен при лечението на пубертетна (юношеска) гинекомастия.

Задържането на действието на естрогенните рецептори в млечната жлеза изглежда безопасно и ефективно за намаляване на пубертетната (юношеска) гинекомастия с по-добър отговор на ралоксифен отколкото на тамоксифен. Няма установени странични ефекти.

● Дата: 2004 г.   -   Управление на физиологичната гинекомастия с тамоксифен.

36 мъже са взели тамоксифен срещу физиологична гинекомастия. Те са помолени да приемат 20 mg тамоксифен веднъж дневно в продължение на 6-12 седмици. Преоралният тамоксифен е най-ефективният начин за лечение на физиологична гинекомастия, особено вродена. Така че научихме няколко неща.

Ние знаем, че инхибиторът на ароматазата е лош избор и  също така научихме, че СЕРМите (SERM) са по-ефективни, по-безопасни и без странични ефекти (селективен естроген-рецепторен модулатор). И накрая научихме, че докато тамоксифенът е ефективен, той се заменя с подобрен СЕРМ (ралоксифен).

Инхибиторите на ароматазата не са селективни и ще унищожат нивото на естрадиол при продължителна употреба, което ще ви направи нещастни и незначителни. Ако приемате летрозол, можете да понижите нивото на Е2 до нула в най-кратки срокове. СЕРМи като тамоксифен и ралоксифен са чисти E рецепторни антагонисти в гръдната тъкан. Това прави СЕРМ клинично най-доброто лекарство за предотвратяване на гинекомастия.

 

ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА ГИНЕКОМАСТИЯТА С ПОМОЩТА НА СЕРМи

● ралоксифен:   60 mg на ден. Подобрението настъпва приблизително след 4 или 6 седмици. Ако увеличите дозата с 20 mg на всеки 3 седмици, не превишавайте дозата от 100 mg на ден.
 
● тамоксифен:   40 mg на ден за една седмица. След това 20 mg дневно до пълно възстановяване.
 
Гореописаните методи за лечение ще отнемат време. Това не е двуседмичен процес. Лечението изисква търпение. Но то е доста ефективно, без странични ефекти и е относително евтино в сравнение с хирургическата интервенция.  Погледнах информацията.

Имам гинекомастия ... колко летрозол (лекарство за адювантна терапия на хормонално-позитивен рак на гърдата в ранните етапи) трябва да приема? Вземете летрозол, за да "потискате" естрогена до границата, когато се излекува гинекомастията.Проблемът е, че естрогенът играе важна роля в много процеси, така че идеята за "потискане" не може да бъде приемлива.

Тук СЕРМите идват на помощ. Те се свързват с естрогенните рецептори в тъканите на млечната жлеза, което изключва ефекта на естроген върху тези рецептори. Ако имаме гинекомастия, дори използвайки ароматазни инхибитори, нивото на естроген е достатъчно високо.

Техните (естрогенни) нива трябва да бъдат регулирани. Дори ако гинекомастията е вече "на прага" СЕРМ може да я спре.
Смятам, че лечението на гинекомастията трябва да се състои от 2 етапа: правилно лечение и регулиране (управление). Лечението и регулирането трябва да се извършват едновременно с употребата на СЕРМ и ароматазни инхибитори.

САРМите незабавно започват да предотвратяват и лекуват гинекомастията. Ароматазните инхибитори ще регулират нивото на естроген, като го намалят до приемливо ниво, при което терапията със СЕРМи може да бъде спряна.

Много се говори за тамоксифен и неговия ефект върху прогестерона или как той намалява хормона в кръвните нива. Arimidex и Letrozole имат същия фармакологичен ефект. Тези лекарства са вторични (аз лично мисля, че ефектът им е преувеличен).

Можете да използвате ралоксифен (от SERMs). Имате ли симптоми на гинекомастия? Конуси и други подобни? Започнете с 60 mg ралоксифен дневно и добавете доза инхибитори на ароматазата, така че текущата доза да регулира адекватно нивата на естрогена. Ако симптомът не изчезне, спрете лечението с CEРМ и продължете с увеличена доза от ароматазни инхибитори, до края на курса и дори до терапия след курса.

По материали за Bulsteroid.com

Споделете статия:
Bulsteroid
bulsteroid@gmail.com
Работно време: 24/7