Примоболан

Изглед: Списъчен Табличен
Покажи:
Ред:
Methenolone - Прибомоболан 50 таблетки по 10 милиграма от Biotech Beijing   ..
60.00.лв
Primobol (Balkan Pharmaceuticals) е стероид с умерено анаболно действие с дълготраен ефект. Препаратът е доста ефективен и относително безвреден не само за мъжете, но и за жените, занимаващи се със спорт. При бодибилдинга се използва основно в курсов..
90.00.лв
Аптечен примоболан от Bayer Примоболан е по-известното наименувание на анаболният стероид, имащ активна съставка Метенолон и прибавен естер на енантат, който служи за увеличаване продължителността на действие на препарата. Примоболан е един от най-м..
19.00.лв
Primobolic - това е най-добрият анаболен стероид за начинаещи, относително безвреден и, в същото време дава значително увеличение в качеството на мускулната маса. Продуктът е подходящ за релеф, защото не задържа вода и не придава натиск върху човешко..
88.00.лв
Primoplex 100 Axio Labs Primobolan флакон 10мл Опаковка: 10 мл. Концентрацията на активното вещество: 100 мг / мл. Производител: Axio Labs Активно вещество: Methenolone Enanthate (Примоболан).  ..
77.00.лв
Измежду всички налични анаболни стероиди, Примоболан е най-безвредният от тях. Примоболан се разпространява в инжекционна и в орална форма. Той има свойството да взаимодейства със специалният ензим ароматаза и е направен така, че да не образува НИКАК..
70.00.лв
Примоболан представлява анаболен стероид, имащ активна съставка Метенолон + естер от енантат, който увеличава продължителността на действието му.Това е един от най-безвредните анаболни стероиди, които са налични на пазара. Rimobolan Bayer няма страни..
19.00.лв
Измежду всички налични анаболни стероиди, Примоболан е най-безвредният от тях. Примоболан се разпространява в инжекционна и в орална форма. Той има свойството да взаимодейства със специалният ензим ароматаза и е направен така, че да не обра..
49.00.лв

Химическа структура – анаболен стероид, модифициран дихидротестостерон. Той се характеризира с добавянето на двойната връзка между въглеродни атоми 1 и 2, който помагат за стабилизиране и предпазване на метаболизъм в черния дроб. Примоболан депо енантат естер е свързан с 17-бета хидроксилна група (17б-хидрокси-1-метил-5а-андрост-1-ен-3-он), с химична формула С20Н30О2.

Естерифицираните стероиди не са толкова полярни, колкото свободните, защото се абсорбират по-бързо. Целта за разработването на естерифицираните стероиди е, заради удължаването на терапевтичния ефект след инжектиране. Метенолон енантат абсорбира в кръвта в продължение на няколко седмици. Примоболан - мек анаболен стероид с ниски андрогени, и премахнати естрогени.

Смята се, че анаболния ефект е малко по-малък от този на нандролон. За първи път примоболан е медефициран през 60те години. На пазара за фармакологични продукти в САЩ се е продавал с рецепта. През същата година фирмата Schering в Западна Германия, изобретила лекарството примоболан под името - Nibal® Depot бързо започва да продава Метенолон енантат под различно търговско наименование - Primobolan Depot. Като се започне от 1960-та година до края на 70-те Primobolan Depot е широко достъпен в европейските страни като Швейцария, Италия, Германия, Австрия, Белгия, Франция, Португалия и Гърция.

Въпреки факта, че примоболана вече отсъстваше от търговската мрежа в САЩ, неговия статус е възстановен след консултация с FDA. Това позволи на лекарите от САЩ да поръчат внос на Primobolan Depot за лечение на пациенти. Primobolan Depot най-често се споменава като анаболен стероид, които увеличава сухата маса на мускулите.

Доста често се използва при загуба на мускулна маса и за възстановяване от операции, дългосрочна инфекция, тежко заболяване, предозиране с кортикостероидни лекарства или по време на възстановяване. Някои лекари предписват лекарство за лечение на остеопороза, саркопения (естествена загуба на мускулна маса), изолирани случаи на хроничен хепатит и рак на гърдата (основно като допълнение, когато има друга терапия). В допълнение, стероидът е използван за увеличаване на мускулния растеж в недоносените бебета и деца с поднормено тегло при клинични случаи. В резултат на проучванията, се стигна до заключението, че лекарството има висока ефективност, както и всякакви признаци на токсичност, или странични ефекти отсъстват.

Стероидът е широко приложим сред спортистите като комбинация от силно анаболен, слабо андрогенен и не естрогенен стероид. Това дава възможност да се постигне висок ръст на чиста мускулна маса, без да причинява никакви странични ефекти. Независимо от липсата на лекарството единственият производител на Метенолон ацетат в света е Schering.
 

Фармакологично действие

Метенолон енантат - синтетичен дериват на ДХТ, анаболен стероид с продължително действие. Той стимулира синтеза на протеини в тялото, инхибира азот, калций, натрий, калий, хлорид и фосфор. Това от своя страна води до увеличаване на мускулната маса и ускоряване на растежа на костите и (в терапевтични дози) увеличава мускулното сухо тегло. Често се използва в случаите, когато загубата на мускулна маса е резултат от операции, дългосрочна инфекция, тежка болест, свръхдоза на кортикостероиди или в периода на възстановяване.
 

Стероиден профил: Примоболан

Полуживот: 2 седмици след инжектиране, орална форма 5 часа
Класификация: Анаболни стероиди/Андрогенен произход
Начин на употреба: инжектиране/таблетки
Дозировка: Мъже 400-600 мг на седмица; Жени 100 мг на седмица.
Таблетки : Мъже 100 мг на ден; Жени 50 мг на ден
Задържане на вода: Не
Високо кръвно налягане: Не
Хепатотоксичност: няма
Ароматаза: Не
Прогестогенна активност: Не
DHT (дихидротестостерон) конверсия: Не
Намаляване на HPTA функция (производството на тестостерон): Да (лека)
Анаболна дейност (88%) / андрогенна активност (44%)
Време за откриване при допинг контрол - 5 седмици

 

Ефекти от Примоболан

• Покачване на суха и чиста мускулна маса
• Не задържа вода в организма
• Изгаря излишните мазнини
• Изразява и подчертава мускулите
• Не ароматизира
• Често е използван за изходен препарат след приема на по-тежки стероиди
• Чудесен за "мост" между стероидни цикли
 
 

Как се приема Примоболан в спорта / Дозировка 


При използване на лекарството за медицински цели, максимална доза се счита за 200 мг дневно. Стандартната доза за подобряване на тялото - 400-600 мг на седмица при стероиден цикъл от 6-12 седмици. Тази доза е достатъчна, за появата на чувствителен анаболен ефект, но много голям растеж на масата не може да се очаква. В дози от 1000 мг на седмица примоболан може да окаже забележими странични ефекти. Поради мекото действие на Primobolan, той обикновено се комбинира с други лекарства.

За релеф се комбинира с Анавар или параболан. Такава комбинация увеличава обема на мускулите и подобрява външния вид на спортиста, като цяло. За по-голяма мускулна маса се използва в комбинация с тестостерон или болденон. За жени, приема на Primobolan има ограничения. Не се препоръчва за употреба по време на бременност или непосредствено преди зачеване. Жените могат да го използват в доза от 50-100мг без признаци на вирилизация. Моментална печалба, като килограми немогат да се очакват, всичко ще бъде бавно, но ще се запази за дълго.

Някои спортистки използват комбинация с Primobolan и Turinabol (10 мг дневно) или оксандролон (10-20mg на ден), за да повишат ефективността на подготвителния процес.

 

Странични ефекти Примоболан


Примоболан е анаболен андроген и вероятността от нежелани реакции е налице. Това може да бъде повишено ниво на мазна кожа, акне, окосмяване по тялото и лицето. Тези появи могат да се появят само при не прекомерно използване на големи дози.

Примоболан не е класифициран като хепатоксично лекарство. Анаболният стероид може да има неблагоприятно въздействие върху холестерола в кръвта. Например, намаляване на "добър" холестерол, HDL, промяна на баланса към риска от атеросклероза. Относителното въздействие към липидите зависи от дозата.

Метенолон има по-силен негативен ефект върху чернодробното управление на холестерол, отколкото тестостерон и нандролон, тъй като той няма ароматизираща структура, и ефектът му не е толкова силен, колкото този на 17-алфа алкилирани медикаменти. Стероидът може да има неблагоприятен ефект върху кръвното налягане и триглицеридите, намаляването на релаксация на съдовия ендотел, да предизвика хипертрофия на сърдечните стомахчета, които потенциално увеличават риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.

За да се намали натоварването на сърдечно-съдовата система, се препоръчва да се намали приема на наситени мазнини, холестерол и прости въглехидрати. Primobolan депо, ако се приема в доза от 100-200mg има малък ефект върху ендогенната продукция на тестостерон. Инхибирането на тестостерона по време на употреба на метенолон може да е по-слабо, отколкото с други лекарства. Възстановяването с различни лекарствени антиестрогени е задължително!
 

Показания за употреба на примоболан

При загуба на мускулна маса след операции, дългосрочна инфекция, тежко заболяване, предозиране на кортикостероиди или в периода на възстановяване. Саркопения (загуба на естествени мускули), някои случаи на хроничен хепатит и рак на гърдата (предимно като спомагателно средство при лечение с други медикаменти); увеличаване на мускулния растеж при недоносени бебета и деца с поднормено тегло при клинични случаи.

 

Противопоказания за употреба на Примоболан

Нефротичен синдром; рак на простатата; остър или хроничен простатит; рак на гърдата при мъже; тежко увреждане на черния дроб, чернодробна недостатъчност при пациенти с ракови или чернодробни метастази; Бременност и кърмене; свръхчувствителност към някоя от съставките на лекарството.

×
×
×
×
×
×
×