Дека-Дураболин

Изглед: Списъчен Табличен
Покажи:
Ред:
Аптечен Нандролон Деканоат 5 флакона по 2 мл Дека дураболин е всъщност името на анаболен стероид, който е под инжекционна форма. Той е бил създаден още през 1962 година и се е използвал главно за лечение на хора болни от спин или други заболявания..
25.00.лв
Нандролон деканоат - е класически стероид. Той е синтетичен дериват на тестостерона със слабо андрогенен и анаболен ефект. Decadurin активира репарационните процеси в костите и мускулите в резултат на стимулирането на синтеза на протеини. Това повиша..
72.00.лв
Този анаболен стероид влезе в продажба по аптечната верига още през средата на миналия век. Нандролонът стана бързо популярен благодарение на силните си анаболни ефекти и до сега е един от най-популярните анаболни стероиди използвани от атлети. Нандр..
85.00.лв
Decaplex 275 Axio Labs Nandrolone Decanoate ​Опаковка: 10 мл. Концентрацията на активното вещество: 275 мг / мл. Производител: Axio Labs Активно вещество: Нандролон Деканоат (Nandrolone Decanoate)...
40.00.лв
Nand D 200 (още - Nandrolone Decanoate Injection USP) е нандролон деканоат, който се произвежда в Англия. Той е произведен от Evo Genetics Co (също EG pharma), компания добре позната на много от нашите спортисти. Като спортен стероид, той се използва..
36.00.лв
Nand P е бързодействащ анаболен стероид, нандролон фенилпропионат от Evo Genetics. Предлага се на маслена основа. В състава, в допълнение към директно активното вещество, се откриват: бензил бензоат, бензилов алкохол, етил олеат, масло от гроздови се..
38.00.лв
Nandrolone D е ефективен спортен стимуланд и лекарство (стероид), произвеждано от SC Balkan Pharmaceuticals SRL (Молдова). Той е често срещан в спортната практика, в дисциплини като бодибилдинг и вдигане на тежести, както и във всички спортове, в кои..
77.00.лв
Гръцки аптечен Нандролон Деканоат 2мл / 100 мг Norma Hellas Дека дураболин е анаболен стероид имащ активно вещество нандролон деканоат. Разработен е през 20 век и в началото се е използвал при лечение на болести като спин и други, които от своя стра..
5.00.лв
Nandrolone Decanoate 250 – Biotech Beijing (Дека) – това е многокомпонентен препарат, който се състои от 2 или повече нандролонови естери, които работят заедно, един след друг. Действа подобно на Сустанона или Омнадрена, само че що се отн..
42.00.лв

Нандролон – Дека Дураболин

Химическа структура - класифициран като анаболен стероид (той има андрогенна активност, която е по-ниска от тази на тестостерон и е много слабо изразена, дори ако се използва в големи дози), който присъства в малки количества в тялото на всеки човек. Нандролон е маслен разтвор и е прикрепен чрез 17-бета хидрокси група деканоат естер (19-нортестостерона), неговият полуживот в организма е от около 7 до 10 дни, химична формула C10H20O2. Дека дураболин допринася бавно освобождаване при инжектиране в рамките на три седмици.

Неговата структура е подобна на тестостерон нандролон, но без въглероден атом в позиция 19. Точно като тестостерон, нандролон има относително силни анаболни свойства, но за разлика от тестостерона, неговото въздействие върху организма не е андрогенно. Основната част от нандролон в организма се превръща в по-слабия дихидронандролоне.


Нандролон деканоат е създаден през 1960 г., и е започнал да се прилага в медицината през 1962 г. Произведен е от фармацевтична компания Organon и е пуснат на пазара под търговската марка Deca Durabolin. Заради компания Organon нандролон деканоат се превърна в един от най-популярните стероиди на пазара.

Той се използва за лечение на много заболявания, по-специално за дистрофия, остеопороза, рак на гърдата, недохранване, тежка травма, анемия и забавяне на растежа при деца. Първоначално той е освободен в концентрация от 50 мг/мл, но по-късно се появи във версия с концентрации от 200мг и 100мг/мл. След 1975 г., обхвата на използване на лекарството леко намалява, но не и значително. Deca от Organon е широко разпространена в момента. В днешни дни нандролон деканоат, се произвежда от много компании под различни търговски наименования.

 

Начин на действие (съгласно инструкциите на производителя) 

Нандролон деканоат се счита за синтетично производно на тестостерон – анаболен дълго действащ стероид (депо). Той има стимулиращ ефект върху синтеза на протеини в организма, предизвиква задържане на азот, калций, натрий, калий, хлорид и фосфор, и това води до увеличаване на мускулната маса и ускоряване на растежа на костите (в терапевтични дози), също така има ниска андрогенна активност.

Стероиден профил :

Анаболна дейност - 150% от тестостерон
Андрогенна активност - 30% от тестостерон
Ароматаза (естрогенна дейност) - минимална
Токсичност за черния дроб - ниска
Дозировка - инжектиране (маслен разтвор)
Препоръчителна доза: 100-200mg (200- 400 mg)
Засичане в кръвта при допинг контрол 22-24 месеца


 

Ефекти на нандролон деканоат:


• Забележителен мускулен растеж (за двумесечен цикъл има шанс да покачите 4 - 10 кг мускулна маса)
• Укрепва скелетната система
• Премахва болки в ставите чрез увеличаване на натрупването на синовиалната течност в ставната капсула и предоставя противовъзпалителен ефект върху ставите.
• Подобрява преноса на кислород в тялото
• Укрепва на имунитета

 

Употреба на Дека / Нандролон

За постигане на анаболен ефект при медицински цели се използва дозировка от 50-100мг веднъж на 3-4 седмици. В спорта дозата се увеличава до 200-600mg  на седмица с продължителност на цикъла 8-12 седмици. Това ниво на дозиране е достатъчно за повечето хора да постигнат забележимо увеличаване на мускулната маса и сила. Нандролон деканоат не е в състояние да изгражда мускулна маса бързо. Често стероида се комбинира с други анаболи, за да се подобри ефекта.

Комбинацията от 200-400мг нандролон на седмица и станозолол 10-20mg на ден дава възможност за значително подобряване на външния вид, а добавянето на болденон или параболан увеличава твърдостта и мускулна плътност. Има и класическа комбинация от Метандростенолон (15-25mg на ден) и нандролон (200-400 на седмица), която отдавна се използва спортисти.

Комбинацията с Тестостерон или Анадрол ще придаде голямо покачване на тегло, но в същото време и ще предизвика задържане на вода. Рецепция (за жени): Ако лекарството се използва в медицината за цел анаболен ефект, дозата трябва да е 50-100мг за 3-4 седмици. За спортистки може да се увеличи дозата до 100 мг при цикъл от 4-6 седмици (на практика, беше съобщено, че доза от 50 мг нандролон деканоат при жените често предизвиква ефекти на вирилизация). Ако има такива признаци, трябва незабавно да се спре приема на лекарството. Нандролон фенилпропионат е по-добър избор за жените, това се дължи на факта, че той има кратък срок на отстраняване от организма.

 

Странични ефекти Нандролон / Дека

Нандролон има ниска способност да се конвертира в естроген, около 20% от ароматизацията на тестостерон. Причината за това е фактът, че черният дроб може да конвертира нандролон на естрадиол. От това следва, че естрогенните странични ефекти са по-малко, отколкото в случая на тестостерон. Ако употребявате лекарството във високи дози, може да започне да се проявяват странични ефекти като задържане на вода, увеличаване на мазнините и гинекомастия. Антиестрогени, като Провирон могат да бъдат използвани за намаляване на тези неблагоприятни последици.

Можете също така да се използват и ароматазни инхибитори, като Arimidex (anastrozolol), но това е скъп вариант, който също може да повлияе неблагоприятно на нивото на липидите в кръвта. Трябва да се отбележи, че нандролон има известна активност към прогестин. Прогестеронът е s19- съдържащ стероид, но отстраняването му от групата произвежда хормон (създава 19 норпрогестерон) близо до неговия рецептор. Много 19-нор анаболни стероиди показват прогестеронна активност.

Страничните ефекти на прогестерон са подобни на естрогенните. Нандролон се отнася към анаболно андрогенните стероиди и вероятност от странични ефекти все още съществува (омазняване на кожата, акне, растеж на косми по тялото и лицето). Трябва да напомним на жените, който приемат лекарството, че съществуват вероятни последици като вирилизация, например: задълбочаване на гласа, нередовна менструация, промяна в структурата на кожата, окосмяване на лицето и разширяване на клитора. Това лекарство принадлежи към стероидите с ниска андрогенна активност и андрогенните нежелани реакции са много по-ниски от тези на тестостерон или метандростенолон.

 
Нандролон - не алкилиран във формулировка 17-алфа в това отношение няма хепатотоксични свойства.
Анаболният стероид може да има отрицателен ефект върху холестерола в кръвта. Това може да се отрази към намаляване на нивото на "добър" HDL и изместване на равновесието към риска от атеросклероза. Относителното въздействие към липидите зависи от дозата и начина на комбиниране. При научни изследвания се установи, че нандролон деканоат използван в доза 600 мг в продължение на 7 дни, намалява нивото на холестерол средно с 26%. Това е малко повече от използването на тестостерон енантат в същата доза. Анаболният стероид може да повлияе неблагоприятно на кръвното налягане и триглицеридите, може да има намаляване на ендотелната релаксация на кръвоносните съдове, който причинява камерна хипертрофия, по този начин има потенциал да се увеличи риска от сърдечно-съдови заболявания и инфаркт. За да се намали натоварването на сърдечно-съдовата система, се препоръчва да се сведе до минимум употребата на наситени мазнини, холестерол или прости въглехидрати по време на цикъла с анаболни стероид. Препоръчително е да се вземат добавки, като например рибеното масло, липиден стабил и други подобни продукти.
Проучвания показаха, че пациенти консумирали 100 мг Дека дураболин в продължение на 6 седмици, показват намаляване в нивото на тестостерон в кръвта в 57%. В доза от 300 мг на седмица, това намаление се увеличава до 70%. Смята се, че нандролон има прогестогенна активност и води до инхибиране на производството на тестостерон, независимо от ниското си превръщане в естроген (този страничен ефект е също много добре контролиран, ако се приема каберголин 500 микрограма два пъти седмично). Ако не се предприемат вещества, които стимулират производството на тестостерон, той ще се върне към нормалното си ниво след 2-6 месеца след края на цикъла.


 


Показания за употреба на Дека Дураболин


Заболявания, при които анаболния агент може да се използва за лечение: остеопороза с различен генезис, кахексия на различни етиологии, нарушение на белтъчната обмяна след тежки изгаряния, травми, хирургия, лъчева терапия за тежки инфекциозни заболявания, прогресивна мускулна дистрофия, болест на Werdnig-Hoffmann, диабетна ретинопатия, рак на гърдата при жени (като палиативно лечение), гломерулонефрит, програмна хемодиализа при пациенти с хронична бъбречна недостатъчност.


Нандролон деканоат, може да се използва в комбинирана терапия с кортикостероиди, цитотоксични лекарства, както и туберкулостатични. Пациенти с диабет използващи нандролон деканоат може да доведе до увеличаване на глюкозния толеранс, като по този начин се намалява нуждата от инсулин или перорални хипогликемични средства. За да се постигне оптимален терапевтичен ефект по време на терапията с нандролон деканоат пациентите трябва да получават нормално количество хранителни белтъчини, мазнини, въглехидрати, витамини и минерали.

 

Противопоказания за употребата на Нандролон / Дека

Нефротичен синдром, рак на простатата, остър или хроничен простатит, рак на гърдата при мъже, тежко увреждане на черния дроб, чернодробна недостатъчност при пациенти с ракови или чернодробни метастази, Бременност и кърмене, свръхчувствителност към някоя от съставките на лекарството. Също така, лекарството се предписва с повишено внимание при пациенти с бъбречна недостатъчност. Преди приема на лекарството и по време на лечението трябва се контролира размера на простатата. 

 
×
×
×
×
×
×
×