Кошница:  0 0.00 лв.
Humatrope 36UI от Ely Lilly - Хормон на растежа

Humatrope 36UI от Ely Lilly - Хормон на растежа

Активно действащо вещество: соматропин / соматотропин (Humatrope) Соматропините са препарати на хипо..

249.00 лв.

Genotropin (Somatropin) хормон на растежа

Genotropin (Somatropin) хормон на растежа

Фармакологични свойства Genotropin 36ui Genotropin съдържа синтезиран с помощта на рекомбинантни те..

319.00 лв.

Hygetropin - Хормон на растежа

Hygetropin - Хормон на растежа

Hygetropin – това е препарат, който представлява рекомбинантен растежен хормон. Той е пълен аналог н..

299.00 лв.

Novetropin от Nove Pharm - Хормон на растежа

Novetropin от Nove Pharm - Хормон на растежа

Novetropin – това е препарат, който представлява рекомбинантен растежен хормон. Той е пълен ан..

200.00 лв.

Jintropin от Gen Lei - Хормон на растежа

Jintropin от Gen Lei - Хормон на растежа

Jintropin 100 ui - това е рекомбинантен човешки растежен хормон (HGH ) на  инжекции, който се р..

300.00 лв.

HGH Aviva 40 единици - Хормон на растежа

HGH Aviva 40 единици - Хормон на растежа

Този продукт е рекомбинантен хормон на растежа (HGH), соматропин, който се  произвежда от една ..

100.00 лв.

HGH Fragment 5 mg Nove Pharma хормон на растежа

HGH Fragment 5 mg Nove Pharma хормон на растежа

HGH Fragment – това е пептид, който активира процеса на изгаряне на мазнините и е дванадесет п..

105.00 лв.

CJC - 1295 5mg пептиден хормон на растежа

CJC - 1295 5mg пептиден хормон на растежа

CJC-1295 - е тетра-заместен пептиден хормон, чиято структура се състои от 30 аминокиселини. При хора..

100.00 лв.

Humatrope 72UI от Ely Lilly - Хормон на растежа

Humatrope 72UI от Ely Lilly - Хормон на растежа

Соматропин - рекомбинантен растежен хормон, който е идентичен на естествения в човешкото тяло. Произ..

299.00 лв.

GHR6 Растежен Хормон - Nove Pharm

GHR6 Растежен Хормон - Nove Pharm

GHRP-6 10mg –това е мощен пептид, който има за цел генерирането на допълнителен растежен хормо..

100.00 лв.

IGF-1 LR3 Nove Pharma Растежен Хормон

IGF-1 LR3 Nove Pharma Растежен Хормон

IGF-1 LR3 - това е препарат на Nove Pharma, който допринася за мускулната хиперплазия. Ефектът на ле..

230.00 лв.

Norditropin Simplexx 45 единици - Хормон на растежа

Norditropin Simplexx 45 единици - Хормон на растежа

Norditropin на Simplexx 45 единици - растежен хормон, действието на който се състои в стимулиране на..

343.00 лв.

Хормон на растежа и Пептиди

Темата „хормон на растежа” напоследък е станала много популярна сред начинаещите спортисти. Затова ще се опитаме да разкажем колкото е възможно повече за хормона на растежа във форма, достъпна за всички: за неговите странични ефекти, за химичните и физичните му свойства, за особеностите на прилагането му. Тук ще говорим за използването на хормона на растежа извън границите на медицината.
В действителност, хормонът на растежа е протеин, произведен и синтезиран във фронталната (лицева) част на хипофизата. ХР (хормон на растежа) - е хормон, произведен от хипофизната жлеза. Синтезът и секрецията, с които се произвежда растежния хормон осигуряват сомастонин и хипоталамусо освобождаващ фактор (които се възпроизвеждат от хипоталамуса). Растежният хормон се възпроизвежда през целия  живот и е изключително важен както на  10 така и на 80 години (след навършване на двадесет годишна възрастколичеството на синтезирания ХР постепенно намалява).
Хормон на растежа при човека
Добре известен факт е, че растежният хормон стимулира не само линейния растеж, но също така и растежа на Вашите органи. Той е в състояние да увеличи броя и размера на Вашите клетки и жлези (щитовидна жлеза, полова и т.н.). Влияе върху метаболизма на въглехидратите и мазнините. ХР повишава нивото на факторите на растежа (IGF I и II), стабилизира нивото на аминокиселините в тялото и стимулира производството на колаген.

Ефекти на растежния хормон върху човешкото тяло.
Въздействието на растежния хормон върху организма е много обширно. Към по-горе посоченото може да се добави, повишена глюконеогенеза, улесняване доставянето на глюкоза до бъбречните вени, влияние върху разпадането на мазнините (усилена липолиза) и много, много още.

Въздействие на хормона на растежа върху синтеза на протеини. Хормонът може да стимулира доставката на аминокиселини в клетките, особено в мускулите и да повиши производството на протеин. Както беше споменато по-рано, растежният хормон влияе положително върху  азотния баланс в организма, което увеличава синтеза на протеини и намалява нивата на урея (плазма) в кръвта и урината. Освен това хормонът повишава синтеза на киселини (РНК, ДНК).

Ефекти на растежния хормон, синтез и секреция. 

Секрецията на хормони се влияе от много фактори: стрес, сън и др. Секрецията на този хормон, както и секрецията на останалите хормони, които се произвеждат от хипофизната жлеза имат непостоянен, периодичен характер (например, само за няколко часа нивата на растежния хормон в тялото могат да се променят няколко пъти). Интересно е, че пиковите нива са именно в периода на сън. Така че към стимулаторите на секрецията на хормони могат да бъдат включени: безпокойство, студ, болка, физ. упражнения на гладно, аминокиселината аргинин.

Въздействие на растежния хормон върху липидната обмяна.Хормонът на растежа оказва силно липолитично въздействие. В стресови ситуации или просто когато сме под стрес, в периодите на сън, по време на хипогликемия растежният хормон стимулира липолизата и получаването на активни аминокиселини в клетките, запазвайки така необходимата глюкоза за мозъка. Освен това увеличава липидния метаболизъм. Увеличаването на липолизата, води до бързо повишаване на концентрацията на мастни киселини в плазмата и тяхното окисление в черния дроб, като всичко това активизира анаболните процеси в тялото.

Въздействие на растежния хормон върху метаболизма на въглехидратите. Въздействието на хормона върху въглехидратния метаболизъм, в действителност, е противоположно на действието на инсулина. Нерядко в следствие на намаляването на нивата на глюкоза организмът се опитва да произведе повече от нея и се получава гликемия. Оказвайки пряко въздействие върху черния дроб  хормонът на растежа значително повишава концентрацията на гликоген в резултат на активирането на глюконеогенезата от активните аминокиселини. Бавният разпад на глюкозата в мускулите често се нарича синтез на мастни киселини.

Резултати от действието на растежния хормон и неговите свойства. На първо място стимулацията на растежния хормон се базира на образуването на IGF-1 в черния дроб. Този ензим засяга регулирането на секрецията на растежния хормон, инхибирането на соматолиберин и повишава соматостатина. ИФР-1 е инсулиноподобен фактор на растежа – 1 и е известен също като соматомедин. В състава си включва 70 аминокиселини. Друг фактор, който стимулира хормона на растежа е GHR-6, който се състои от 67 аминокиселини. В нашата кръвна плазма нивото на IGF-1 е два пъти по-високо от нивото на GHR-6. Човек с понижени нива на IGF-1 няманормално физическо развитие и на първо място това си личи по ниския ръст.

Инсулиноподобните гени, т.е. IGF-1 и GHR-6, имат по-малко въздействие върху човешкото развитие (метаболизма) от самия инсулин. Въпреки това, IGF-1, от своя страна, силно стимулират развитието и растежа на клетките. Тези гени имат способността кръстосано да се свързват с рецепторите, което обяснява и тяхната повишена биологична активност.

Биологичните и физичните свойства на IGF до голяма степен наподобяват тези, които инсулинът има, но съществуват и някои различия. Например IGF-1 има пряко въздействие върху развитието на хрущялната тъкан, стимулира транспортирането на аминокиселини, повишава синтеза на ДНК и РНК, както и на колагена.
В резултат на това можем да заключим, че основните фактори, влияещи върху растежния хормон са IGF и GHR6, произвеждани в черния дроб и пряко влияещи върху анаболните процеси.

Използване на растежния хормон в немедицинската сфера.


След преглед на различните източници на информация (интернет ресурси, специализирана литература), стигнахме до заключението, че пълна информация за използването на хормона на растежа в момента спортистите просто няма къде и откъде да получат. Ето защо информацията по-долу е взета от резултати от научни изследвания и проучвания и личен опит.

На първо място, следва да се отбележи, че ХР е мощен препарат за покачване на чиста мускулна маса и изгаряне на излишни мазнини. Но за да се постигне възможно най-голямо въздействие, ще трябва да се преодолеят редица препятствия. Тук нямаме пред вид високата цена, която трябва да се плати за да се приема хормона на растежа, а говорим за цялостна промяна в начина на живот и планирането на деня. По-голямата част от свободното време ще трябва да се отделя на храненето, а другата част ще трябва да се отделя за тренировки.

Трябва да се отбележи, че използването на хормона на растежа не е за всеки, а е по-скоро предназначено за опитни спортисти, които са готови да дадат всичко от себе си.
 

Дозировка и прием на хормон на растежа


Бихме искали да отбележим, че времето на полуразпад на ХР и срока на неговото действие се изразява в единици действие.
Растежният хормон се използва широко в професионалния спорт.  Средната доза сред спортистите, занимаващи се с лека атлетика са от 2 до 4 единици на ден. Обърнете внимание на словосъчетанието лека атлетика.  За достигането на максимална възможна мускулна маса, вероятно тази доза на хормона на растежа ще бъде недостатъчна. Но не се притеснявайте, защото всичко може да се коригира, като просто се увеличи дозата.

Между другото, средната доза на хормона на растежа може да осигури анаболен ефект, както и клетъчна хиперплазия. Без съмнение този ефект на ХР е най-ценената за културистите. Курсът, или по-скоро неговата продължителност трябва да продължи най-малко 3 месеца, с максимална доза от 2-4 единици дневно. Малките дози не са способни достатъчно добре и достатъчно бързо да осигурят растежа и развитието на мускулната маса.

Просто имайте предвид, че Вашите рецептори доста бързо ще свикнат с дозата на хормона на растежа, така че твърде честите инжекции и твърде дългият курс на приложение не се препоръчват. След три или четири месечен курс задължително трябва да се почива приблизително толкова време, колкото сте прилагали препарата.
Естествено растежният хормон може да се приема за по-дълъг период, като например шест месеца или повече, но в този случай  дозата трябва да се намали до около 1,5 единици на ден. Оптималната безопасна и ефективна доза е 2 единици на ден.

Едновременен прием  на растежния хормон с други вещества и/или анаболни стероиди.
Сега нека да обсъдим един не по-малко важен въпрос, а именно комбинирането на  хормона на растежа с различни препарати. Нека  Ви напомним, че нашата цел е постигането на максимална мускулна маса.

Хормон на растежа


На първо място, искаме да Ви напомним за съществуването на следната комбинация -  хормон на растежа, анаболни стероиди, андрогени , с други думи конвенционалните стероиди, хормони на щитовидната жлеза и на инсулина. Няма да обсъждаме комбинацията на този хормон с хормони на щитовидната жлеза и затова веднага ще поговорим за стероидите.  Те имат силен анаболен ефект. Приемането на инсулин води до увеличаване на периода на полуразпад на растежния хормон, което значително повишава ефalexinfoagективността на курса.  Има истина и един недостатък,  тъй като хормонът на растежа може да  увеличи скоростта на развитие на диабет. Но, още веднъж, въпросът е, че това е възможно само, ако дозата е превишена и ако сте склонни към развитие на диабет или вече сте болен.

Вероятността тримесечен прием на хормона на растежа да доведе до развитие на диабет, е не само минимална, такава просто не съществува. 
Сега последният  компонент , на който ще се спрем са  хормоните на щитовидната жлеза или тиреодните хормони. В малки дози тиреоидният хормон (TH), както и стероидите имат анаболен ефект (бърз метаболизъм, и т.н.). Имайте предвид, че   големите дози ТН предизвикват напълно противоположен ефект (разграждане на протеините и активиране на катаболните процеси).

Повечето професионалисти включвати ТН при приемането на хормон на растежа не само поради неговите анаболни свойства, но и защото те уравновесяват функцията на щитовидната жлеза, която може да се наруши при прием на високи дози от хормона.

Прием на растежния хормон и неговите странични ефекти.


Веднага трябва да се спомене, че страничните ефекти в повечето случаи са възможни само ако се злоупотребява с дозата, която се приема или периодът на вземане на препарата е прекалено дълъг. Основните странични ефекти при приема на този хормон могат да включват периодично главоболие, повишено кръвно  и интракраниално налягане, хипергликемия,  подуване на крайниците. Има и други, които могат да се получат по време на приема на препарат, а именно трансформацията  на мазнините и разпадането на протеиновия компонент на тъканта.

За особено сложни ефекти, на първо място трябва да се поставят промени в щитовидната функция и като последствие от това - хипотиреоидизъм. Освен  споменатите по-горе като "възможен" страничен ефект не трябва да се забравя и диабетът.

Курсът на приемане на хормона на растежа е ефективен, но при нарушение на  основните препоръки това може да е потенциално опасно. Както и при другите хормонални препарати много е важно да сте предпазливи и да не взимате прибързани решения. Консултирайте се с професионалисти на нашия емайл, ако имате някакви въпроси относно курса, дозата или избор на продукт.

● Заключение: В крайна сметка искам да отбележа нещо: много се съмняваме, че има хора, които не знаят тези основни неща, но все пак, няма хапчета, инжекции и мазила които самостоятелно да могат да Ви помогнат. В културизма, всичко зависи от правилното хранене и  активните тренировки. Затова  Ви пожелаваме вкусна храна и добра фитнес зала. Между другото хормонът на растежа лесно можете да закупите в нашия магазин. Осигурена е широка гама от оригинални продукти.
Bulsteroid
bulsteroid@gmail.com
Работно време: 24/7