Кошница:  0 0.00 лв.
Clomiphene Citrate 24tab/50mg ANFARM HELLAS

Clomiphene Citrate 24tab/50mg ANFARM HELLAS

Clomiphene Citrate (кломифенцитрат) – антиестрогенен продукт. Този препарат се прилага ефективно за ..

20.00 лв.

Кломид кломифен цитрат – е антиестрогенно лекарство, което се употребява от жените по време на цикъл за лечение на безплодие или ановулаторни проблеми. Имаме на предвид, че когато говорим за нестероидни стимуланти е за областта на клиничната медицина.

Ефикасността се постига чрез взаимодействието му с естрогенните рецептори, той е антагонист на различни тъкани като хипоталамуса и хипофизата, ендометриума или яйчниците, вагината или шийката на матката. Кломид - е селективен модулатор на естрогенен рецептор, който се характеризира с агонистични и антагонистични свойства. Като терапевтично лекарство за безплодие Кломид започва да се използва в Съединените щати в началото на 70-те години. Днес той вече е известен в целия свят и е произвеждан от фармацевтични компании под имената Clomed, serofen, sepafar, omifin, pergotaym, gonafen, duinum, klostil.

Начин на действие (по данни на производителя)


Той действа като се свързва към естрогенните рецептори, които се намират в яйчниците и хипоталамуса. Лекарството се екскретира с жлъчката, и е предмет на ентерохепатален кръговрат. Естествен начин за излизане от тялото в продължение на 5-7 дни. При ниски концентрации може да има повишаване на производството на гонадотропини (например, пролактин, LH и FSH), като спомага за стимулиране на овулацията. Ако естрогените при различни хора, се съдържат в недостатъчни количества, Кломифен цитрат има естрогенен ефект, докато прекомерното съдържание - антиестроген. Лекарството намалява циркулиращите естрогени и увеличава производството на гонадотропини, като за него не е присъща прогестогенна и андрогенна дейност.

Кломид изпълнява ролята на антиестроген, така че може да се използва като средство срещу редица странични ефекти като ароматизация и гинекомастия. Той също увеличава производството на фоликулостимулиращи и лутеинизиращи хормони, които са отговорни за повишаване на нивата на тестостерон. Препоръчително е да се приема с хорионгонадотропин и тамоксифен след стероиден цикъл, защото по това време ендогененния тестостерон се намалява и се започва значително намаляване на телесното тегло и мускулна сила.

Факт е, че без андрогени (включително тестостерон и свободен кортизол) започва да доминира в процеса на синтеза на протеин, което се случва в мускулната тъкан и катаболизма, който може да унищожи много мускули придобити по време на стероидния цикъл. Имайте предвид, че всички връзки в трифенилетилен характер (торемифен цитрат, тамоксифен цитрат, кломифен цитрат), имат и ефекти върху черния дроб. Това означава, че те имат силата за недопускане на естроген във всички тъкани на тялото.

Важно е да се коригира нивото на производство на "добри" и "лошия" холестерол. При използване на стероиди, със сигурност има опасност за сърдечно-съдовата система, което се утежнява от приема на ароматазни инхибитори. Лечението с Кломид може да допринесе спиране на развиването на гинекомастия, както и да се гарантира балансът на вреден и полезен холестерол.

Особеност на лекарството е също спирането на отрицателната обратна връзка между естрогенния характер на хипоталамо-хипофизо-тестисите, което увеличава синтеза на гонадотропините (LH и FSH). Също така е подобен на действието на тамоксифен и циклофенилом.

● Рецепция (за мъже): За спортисти дозата е 50-100-150mg ден (това зависи от FCT верига). Продължителността на приема е 30 дни. Кломида най-често действа главно, като компонентна схема за възстановяване.

● Рецепция (за жени): Той се използва за лечения свързани с нарушения на овулацията. Сред жените - спортисти кломида се използва за намаляване на масата на мастната тъкан на бедрата, за по-добро качество и външния вид на мускулите.

Страничните ефекти на кломифен цитрат

В повечето случаи, кломифен цитрат се понася без проблеми. Понякога, обаче, може да прояви странични ефекти като главоболие или световъртеж, депресия или умора, тревожност или безсъние, замъглено виждане, гадене или повръщане.


Показания за употреба на Кломиефен

Безплодие, дисфункционално кървене в матката, аменорея, галакторея, поликистозен овариален синдром (Stein - Leventhal) синдром Chiari - Frommelya, андрогенен дефицит, олигоспермия.


Противопоказания за медицинска употреба

Индивидуална висока чувствителност, тежка бъбречна недостатъчност, маточни кръвотечения, кисти на яйчниците, тумори, хипофизарна недостатъчност, бременност.
Bulsteroid
bulsteroid@gmail.com
Работно време: 24/7