Болденон

Изглед: Списъчен Табличен
Покажи:
Ред:
Boldebolic GEP е стероид със силно анаболна и умерено андрогенна дейност. Неговата активна съставка - Boldenone Undecylenate проектирана в средата на 20-ти век, от фармацевтична компания Ciba. Едно от основните предимства на Boldebolic е минималната ..
73.00.лв
Анаболните стероиди биват орални и инжекционни. Болденон е стероид, който е под инжекционна форма. Той е стероида с най-високо качество измежду всички останали и затова е и най-популярният сред тях. Всеки атлет, който цели драстично и бързо повишаван..
80.00.лв
Бавен, но качествен мускулен растеж и паралелно с това увеличаване на силата и издръжливостта – това са ефекти от приемането на Boldenone на Multi Pharm. Препаратът е идеален за щангисти и културисти, които искат да увеличат чистата мускулна ма..
75.00.лв
Когато заговорим за анаболни стероиди, няма как да не споменем и Болденон. Той представлява синтетично вещество, което е производно на тестостерона. Важно нещо, което трябва да отбележим е, че Boldever е стероид, който има прекалено малък ароматизира..
65.00.лв
Equiplex 200 Axio Labs Boldenon Опаковка: 10 мл. Концентрацията на активното вещество: 200 мг / мл. Производител: Axio Labs Активно вещество: болденон ундециленат (Boldenone Undecylenate)...
49.00.лв

Болденон е в групата на анаболни андрогенни стероиди. Произвежда се в маслен вариант и е прикрепен, чрез 17-бета хидроксид група ундециленат етер. Полуживотът му при хората е от порядъка 9-11 дни (целия срок на действие до 15 дни), химическата формула на неговата база : C11H20O2.Болденон е модифицирана форма на тестостерон. Разликата между тези средства, е че болденон ундециленат присъства с двойна връзка между въглеродни атоми 1 и 2, тя допринася за намаляване на естрогена и андрогена.

За разлика от свободните естерифицирани стероиди той абсорбира по-бързо и навлиза в кръвоносната система. Важно е да се отбележи, че има сходството в структурата и е почти идентичен с метандростенолон. Болденон е със 17-бета етерно положение, и идентичен ефект се получава чрез добавяне на метилова група в позиция 17 алфа. В действителност, молекулите са същите, тъй като 17-алфа метилиране дава възможност на лекарството да се абсорбира в стомаха, когато се приема орално.


Болденон е патентован като синтетичен анаболен стероид през 1949 г. от фирма Ciba. През 50-те години Ciba експериментира с различни естери и открива болденон ундециленат  (дълго действаща форма на анаболен стероид). През 60-те, 70-те години Болденон е използван за клинично приложение, по-специално при лечението на дегенерация и увеличаване на костната маса при остеопороза. На официалния пазар лекарството е съществувало много малко, почти до края на 70-те години. През 80-те години фармацевтична компания Squibb отново пуска лекарството но във ветеринарния пазар.


То се е използвало при различни животни, но предимно при коне. Приемът на лекарството увеличава мускулната маса и значително подобрява апетита и състоянието на животните, като цяло. Стероидът отново е спрян от производство през 1985 г., през тази година е последната серия от продажби на компанията. Но през 1995 г. щафетата по производството му поема дружеството Wyeth. Тогава за първи път е пуснат за продажба на световните пазари, включително и в САЩ. Голям брой фирми, занимаващи се с производство на болденон ундециленат си сложиха патенти и до ден-днешен болденон се произвежда във флакони от 10мл или в ампули.
 

Фармакологично действие

 

Болденон притежава силен анаболен ефект, това се отразява на стимулирането на синтеза на протеини, намаляване и отлагане на мазнини, забавянето на протеин, калий, фосфор, сяра в човешкото тяло, подобряването и фиксирането на калция в костите и за увеличаване на мускулната маса.
 

Стероиден Профил :

Полуживот: 15 Дни
Класификация: Анаболен стероид / андрогенен произход
Начин на приложение: инжектиране
Дозировка: (мъже): 200-1000мг / 7 дни / (жени): 50-100мг / 7 дни
Акне: Рядко
Задържане на вода: Да
Високо кръвно налягане: Не
Хепатотоксичност: Не
Ароматаза: Да (половината от размера на тестостерон)
Прогестогенна активност: ниска
DHT (дихидротестостерон) конверсия: Не
Намаляване на HPTA функция (производството на тестостерон): Да (лека)
Анаболна дейност (100%) / андрогенна активност (50%)
Време за откриване в организма - 5 месеца ( Това се дължи на факта, че комисията по допинг прогресира в търсенето на методи за откриване на забранени вещества Освен това много зависи от спортиста, независимо дали той е като фенобарбитал и фуроземид)
 

Болденон - Ефекти

• Повишава количеството на червените кръвни клетки
• Значително повишава апетита
• Мускулен растеж
• Подобрява притока на кислород към мускулите
• Увеличава мускулното кръвоснабдяване

 

☞ Как се приема Болденон (Дозировка)

Стандартната доза за хора, занимаващи се със спорт е 600-800mg (може би дори и 1000 мг) в 7-дневен срок за 8-10 седмици. Този стероид е универсален, може да се използва в комбинация с много стероиди. Използването на стероида в дози от 800-1000 мг в 7-дневен срок, спортисти споделят, че усещат невероятно напомпване по време на тренировките. За жените, спортистки дозата е около 50-100 мг в 7-дневен срок.
 

Странични ефекти - Болденон

Болденон ароматизира в човешко тяло, като естрадиол. Повишава нивата на естроген, което може да предизвика редица негативни ефекти, например, голямо задържане на вода, повишаване на растежа на телесните мазнини и гинекомастия. Обикновено болденон се счита за умерено естрогенен стероид.

Проучванията за ароматизацията му считат, че степента на превръщане в естрадиол е почти 50% от ароматизирането на тестостерон. Заслужава да се отбележи, че страничните ефекти са рядкост, но са от естрогенен характер.


Антиестрогени, като кломифен цитрат, тамоксифен цитрат, или Proviron облекчават неблагоприятните ефекти и ги минимизират до минимум. Възможно е също така, при използването на болденон да се приложи ароматазен инхибитор, например Arimidex. Това е скъп вариант, но той ще придаде отрицателен ефект върху липидите в кръвта.

Болденон е класифициран като анаболен стероид, и наличието на андрогенни нежелани реакции са възможни, например : омазняване на кожата, леко акне, растеж на косми по лицето и тялото. Това е възможно само при не прекомерно използване или злоупотреба с препоръчителната доза.Болденон взаимодейства с 5а-редуктаза и се превръща в силен андроген – Dihydroboldenone. Болденон не е от алкилираните стероиди в позиция на C17 алфа, и във връзка с това, той няма хепатотоксичност.

Отрицателното му въздействие върху холестерола в кръвта може да осигури намаляването на нивото на "добрия" холестерол и липопротеините с висока плътност и дисбаланс по отношение на риска от атеросклероза. Анаболният стероид Болденон може да има отрицателен ефект върху кръвното налягане и триглицеридите, намаляването на релаксация на съдов ендотел, предизвикване на камерна сърдечна хипертрофия, а това има потенциал да увеличи риска от сърдечно-съдови заболявания, по-специално инфаркт на миокарда.

Болденон не разполага с голямо влияние върху сърдечно-съдови рискови фактори в сравнение с пероралните лекарства, който метилират. Ароматизирането на болденон в естрадиол може да има омекотяващ ефект върху негативния ефект на андрогените върху липидите в кръвта. За да се намали натоварването на сърдечно-съдовата система, се препоръчва да се намали употребата на наситени мазнини, холестерол и прости въглехидрати, докато приемате анаболния стероид болденон.

Препоръчваме ви да използвате различни добавки, например, рибено масло и негови идентични продукти. Всички дози от анаболния стероид, използвани за изграждане на мускулите, могат да намалят вътрешното производство на тестостерон. Ако не използвате лекарства, които стимулират производството на тестостерон (така необходимите антиестрогени за терапия след цикъл), тестостерона ще се върне към нормалното си ниво 1-4 месеца след приема на лекарството.

 

Показания за употреба на Болденон

На теория, индикациите за употреба на Boldenon са : за увеличаване на костната маса при остеопороза. Поради факта, че лекарството повече от 40 години се използва само във ветеринарната медицина.

Противопоказания за употреба на Болденон

Не приемайте болденон ундециленат ако имате следните заболявания: рак на простатата или гърдата, свръхчувствителност към някоя от съставките на лекарството, момчетата в период на предпубертетна възраст (за да се избегне преждевременно затваряне на епифизите и преждевременен пубертет), хронична сърдечна недостатъчност, бъбречна и / или чернодробна недостатъчност (за да се предотврати развитието на едем), диабет, хипертрофия на простатата със симптоми от задръжка на урина, сънна апнея.

 

×
×
×
×
×
×
×