Туринабол

Изглед: Списъчен Табличен
Покажи:
Ред:
Oral - Turinabol (Nove Pharm) - е един от малкото анаболи при, които ефекта не е мигновенен. Тоест резултатите са бавни, но са по-качествени и се запазват. СВОЙСТВА И ЕФЕКТИ Основната активна съставка е hlorodegidrometiltestosteron която много напо..
79.00.лв
Turanabol 60tab/10mg Balkan Pharma Описание Turanabol от Balkan Pharmaceuticals Основата на този стероид е  активното вещество hlordegidrometiltestosteron, неговият състав е много подобен на Methandrostenolone (метан), като единствената ра..
60.00.лв
Turanax - Туринабол 100 таблетки по 10 мг от Biotech Beijing Turanax с активна субстанция 4-dehydromethyltestosterone, която е една от най-използваните сред аеробни спортисти като борци и лекоатлетисти се среща под имената: Турик, Туранабол, Турин..
50.00.лв
Turinabol - Туринабол 100 таблетки по 10мг Esto Pharma Turinabol - популярен орален стероид. За първи път е произведен през 1961 г. и от тогава популярността му не спира да расте. Други имена, които се използват широко от спортисти и фармацевтични к..
75.00.лв
Turinabol Depot (pharm tec) - е един от малкото анаболи, които имат ефект със забавено приложение. Тоест резултатите са бавни, но са по-качествени. СВОЙСТВА И ЕФЕКТИ Основната активна съставка е hlorodegidrometiltestosteron която много напомня на..
50.00.лв
Туриновер (Туринабол) от Вермодже Молдова Turinover има относително ниски андрогенни ефекти. По скала от 1 до 100 на андрогенен ефект Туринобол ще е някъде в шестата позиция. Сравнявайки го например с Dianabol, отбелязвам че разликите са много голем..
47.00.лв
Turinox - Туринабол 100 таблетки по 10 милиграма от Malay Tiger Turinabol - популярен орален стероид. За първи път е произведен през 1961 г. и от тогава популярността му не спира да расте. Други имена, които се използват широко от спортисти и фармац..
80.00.лв

Туринабол

 

Hlordegidrometiltestosteron е мощен стероид производен на Methandrostenolone (Метан). В действителност това е модифицирана форма на тестостерон, като има няколко разлики: 1), прибавена е метилова група в позиция 17алфа, 2) въведена е двойна връзка между въглеродните атоми 1 и 2, 3) добавя се хлор в 4-та позиция, като се премахва и намалява ароматизирането на андрогени. Тази промяна прави Туринабол по-умерен, в сравнение с Метандростенолон, като не разполага с естрогенна активност а андрогенната активност се изразява много по-малко. Анаболният ефект при приемане на Тиринабола е малко по-малък от този на метана, но балансът на анаболните андрогенни ефекти е по-добър. Туринабол за първи път е описан през 1962. В източна Германия, наричайки го Oral-Turinabol. Лекарството е одобрено от клиницисти, тъй като при него се наблюдава ясно изразен анаболен характер, давайки възможност да се прилага не само при мъже, но и за жени дори при деца. Продуктът се произвежда в две форми, които се различават само в дозата (1 мг и 5 мг на таблетка). Това беше направено, за да се разпространи широкото му използване. Оралният туринабол е широко използван в медицинските приложения, най-вече, за да се увеличи и да се запази костната и мускулната тъкан. Ето защо туринабол е един от най-изследваните лекарства, също така има много документални материали за неговото функциониране, употреба и странични ефекти.  Независимо от факта, че лекарството е безопасно, произвеждащата го компания решава да спре производството на Орал-Туринабол през 1994. Много е вероятно, че производството на лекарството е била спряно, заради натиска от допинг комисиите, а не на финансови или здравословни проблеми.

Начин на действие (съгласно инструкциите на производителя)

Анаболният стероид прониква в ядрото на клетката и стимулира активирането на генетичния апарат на клетката, това води до увеличаване на синтеза на ДНК, РНК и структурните протеини, ензимната верижна активация и повишаване на клетъчното дишане. Също така туринабол има стимулиращ ефект върху процесите на анаболните и катаболните инхибитори причинени от кортикостероиди. Води до увеличаване на мускулната маса, намалява мастните натрупвания и отрицателния баланс на азот. Хематопоетичните ефекти, свързани с повишен синтез на еритропоетин. Антиалергичното му действие зависи от увеличението на съдържанието на инхибитор С-1 фракция и намаляването на концентрацията на комплемента С-2 и С-4.

Стероиден профил:

Полуживот: 16 часа
Класификация: Анаболни стероиди / андрогенен произход
Дозиране: таблетки
Дозировка: 10-50mg мъже / Жени 2-5 (10) мг / ден
Акне: Не
Задържане на вода: Не
Високо кръвно налягане: Рядко
Хепатотоксичност: Да
Ароматаза: Не
Прогестогенна активност: Не
DHT (дихидротестостерон) конверсия: Не
Намаляване HPTA функция (производството на тестостерон): Да
Анаболна активност 100% /  Андрогенна активност50%
Откриване при допинг тест - 6 седмици
 

 

Увеличаване на силовите показатели

Растеж на чиста и суха мускулна маса

Висока издръжливост по време на тренировки

Укрепва скелетната система

Антикатаболен ефект

 

Дозировка Туринабол

Рецепция (за мъже)
Считаната ефективна доза е 10-50mg / ден (до 60 мг) при стероиден цикъл от 6-8 седмици, поради факта, че лекарството е хепатотоксично. Средната доза е 0,4mg х "собствено тегло" = дневна доза. Стероидът е полезен за спортисти, които се нуждаят от голяма експлозивна сила, скорост и издръжливост.
Рецепция (за жените)
Обичайната доза от 5 - 15 мг / ден, не повече от 6-8 седмици, поради хепатотоксичността.

 
Странични ефекти Туринабол


Стероидът не ароматизира, тъй като не разполага с естрогенна активност. Необходимостта от приемане на антиестрогени не е задължителна дори и при чувствителни хора към симптомите на гинекомастия. Може да съществуват някой нежелани реакции при непрекомерна доза (например повишено омазняване на кожата, акне, растеж на косми по тялото и лицето). Туринабол е 17 алфа алкилирано лекарство. Тази модификация предпазва лекарството от деактивиране от черния дроб, което му позволява да влиза бързо в кръвния поток след пероралното приложение. Алкилираните анаболни стероиди може да предизвикат хепатотоксичност. Обикновено, алкилираните стероиди се приемат не повече от 6-8 седмици, за да се избегне увеличаване на стреса върху черния дроб.

Показания за употреба на Туринабол

Кахексия различна етиология; нарушение на белтъчната обмяна (след тежки травми, операции, изгаряния, радиационна терапия); хронични инфекциозни заболявания, свързани със загуба на протеин; прогресивна мускулна дистрофия, предизвикана от GCS миопатия; диабетна ангиопатия; необходимостта от ускоряване на регенерирането при фрактури, травми; забавяне на растежа при деца (синдром на Търнър, хипофизен нанизъм); закъснял пубертет (сексуална инфантилност) и физическо развитие при момчетата.
 

Противопоказания за медицинска употреба

Свръхчувствителност, рак на простатата, рак на гърдата (за мъжете), рак на гърдата (при жени с хиперкалцемия), хиперкалцемия, остра чернодробна недостатъчност, невроза, гломерулонефрит (невротичен етап). Ускоряване на растежа на епифизата на дългите кости могат да се наблюдават при деца не само по време на лечението, но в рамките на шест месеца след прекратяването.

 

×
×
×
×
×
×
×